Ekspertai ir skaitytojai išrinko geriausias praėjusių metų verstines knygas

Šiais metais Lietuvos literatūros vertėjų sąjunga (LLVS) tryliktą kartą rengė konkursą „Metų verstinė knyga“. Sudaryti keturi geriausių 2021 m. išleistų verstinių knygų sąrašai šiuolaikinės grožinės literatūros, literatūros klasikos, negrožinės ir vaikų bei jaunimo literatūros kategorijose. Skaitytojai buvo kviečiami balsuoti ir išrinkti Metų verstinę knygą trijose kategorijose – grožinės, negrožinės ir vaikų bei jaunimo literatūros. Metų verstinė knyga skelbiama balandžio 23 d. – Pasaulinę knygos dieną.

Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos literatūros vertėjų sąjunga

Apr 23, 2022, 12:31 PM

2021 metų verstine knyga grožinės literatūros kategorijoje tapo Vladimiro Nabokovo memuarų knyga „Kalbėk, atmintie“, kurią iš anglų kalbos išvertė Rasa Drazdauskienė ir išleido leidykla „Jotema“. Su šiuo literatūros klasikos šedevru rungėsi Alinos Bronsky „Totoriškos virtuvės aštrumai“ (iš vokiečių kalbos išvertė Vytenė Saunoriūtė, išleido leidykla „Aukso žuvys“).

2021 metų verstine knyga negrožinės literatūros kategorijoje tapo Merlino Sheldrake’o „Raizgus gyvenimas: kaip grybai kuria mūsų pasaulį, keičia mąstymą ir formuoja ateitį“, iš anglų kalbos išvertė Marius Burokas, išleido „Baltų lankų“ leidyba.

2021 metų verstine knyga vaikų ir jaunimo literatūros kategorijoje tapo Jakobo Wegeliaus romanas „Žudiko beždžionė“, kurį iš švedų kalbos išvertė Raimonda Jonkutė ir išleido leidykla „Aukso žuvys“.

Šių metų grožinės ir negrožinės literatūros ekspertai: Vytautas Bikulčius, Lina Buividavičiūtė, Jūratė Čerškutė, Dovilė Kuzminskaitė ir Donatas Puslys. Vaikų ir jaunimo literatūros: Eglė Baliutavičiūtė, Aigustė Vykantė Bartkutė ir Inga Mitunevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.