Lietuvos poetės dalyvavo tarptautiniame festivalyje Vienoje ir Miunchene

Spalio pabaigoje Vienoje šeštą kartą atidaryta ir iki lapkričio 7 d.  trukusi  tarptautinė poečių bienalė SHAMROCK šių metų moto pasirinko Davido Bowie  žodžius „Where are we now?“. Ji kvietė  svarstyti, kaip ir  kiek šiandien girdimas poečių balsas įvairiose šalyse ir visuomenėse, ką pavyko dėl to padaryti ir ko toliau siekiama. Poezija jaudina, sukrečia, guodžia, žadina ir aštrina suvokimą, kartais ir skatina veikti. 

D.Čepauskaitė.<br>Kultūros ministerijos nuotr. 
D.Čepauskaitė.<br>Kultūros ministerijos nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2022, 6:18 PM

Šešiasdešimt poečių iš dvidešimties šalių su kolegėmis iš Vokietijos ir Austrijos skaitymais, performansais ir diskusijomis kvietė  šioms temoms skirtam meniniam  ir socialiniam dialogui. 

Šiais metais  viešniomis festivalis pasirinko keletą šalių, tarp jų ir Lietuvą, kuriai atidaryme Vienos literatūros namuose spalio 28 d. atstovavo Jurgita Jasponytė.

Lapkričio 4 d. į Miuncheną persikėlusį  festivalį pradėjo taip pat Lietuvos poetės Agnė Žagrakalytė ir Daiva Čepauskaitė, perskaitę ir atvykti negalėjusios Vaivos Grainytės naujai išverstos kūrybos.

Visus festivalyje skambėjusius eilėraščius  į vokiečių kalbą vertė ir Lietuvos skaitymus vedė literatūrologas ir vertėjas Cornelijus Hellis.

Lietuvos poečių dalyvavimą bendradarbiaudamos su festivaliu organizavo Lietuvos kultūros atašė Vokietijoje ir Lietuvos ambasada Austrijoje, parėme Lietuvos kultūros institutas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.