Pratęsiamas „Literatūrinių slinkčių“ konkursas

„Slinktys“ dėkoja visiems festivalio „Literatūrinės slinktys“ konkurso dalyviams ir praneša, kad konkursas pratęsiamas iki gegužės 10 dienos. Organizatoriai sako jau sulaukę daug įdomių talentingų autorių kūrinių, tačiau norėtųsi, ypač literatūros srityje, sulaukti didesnės žanrų įvairovės ir jau esamiems dalyviams sudaryti didesnę konkurenciją, kad laureatais butų išrinkti išties to verčiausi.

Daugiau nuotraukų (1)

„Slinktys“

May 3, 2023, 11:59 AM

„Šiemet konkursas buvo skelbtas kaip niekad anksti – kovo 21 dieną, Pasaulinės poezijos dienos proga. Jaunieji menininkai yra įpratę, kad įprastai konkursas vyksta gegužės–birželio mėnesiais, todėl kai kuriems suinteresuotiems asmenims informacija galėjo prasprūsti pro akis. Jau sulaukėme daug darbų, bet norėtųsi pasiekti praėjusių metų dalyvių skaičių“, – komentavo konkurso organizatoriai. 

Jaunųjų kūrėjų festivalis šiemet vyks rugsėjo 11–17 dienomis. Kasmet festivalio metu išleidžiamas penkių knygelių rinkinys su dailininkų ir rašytojų kūryba. Darbai į kūrybos rinkinį bus atrinkti konkurso būdu. Konkurse kviečiami dalyvauti 18–35 m. kūrėjai, kurie dar nėra išleidę knygos. Savo darbus galite siųsti el. p. literaturines.slinktys@slinktys.lt. Nepamirškite prisegti dalyvio anketos, kurią rasite čia.

Iš poetų organizatoriai laukia 20–25 anksčiau nepublikuotų eilėraščių, iš prozininkų ir dramaturgų – 15–30 puslapių nepublikuoto teksto. Iš dailininkų 5–8 kūrinių reprodukcijų ar kitokių dokumentacijų. Kviečiami dalyvauti visų dailės šakų kūrėjai, tarpdisciplininių sričių menininkai.

„Slinktys“ nori prisidėti prie Vilniaus 700 metų jubiliejaus minėjimo, todėl šiemet skelbia papildomą konkrečiosios poezijos konkursą. Konkrečiosios poezijos išskirtinumas – vizualinis efektas. Eilėraščio grafiniam pavidalui naudojami raidžių, grafemų, morfemų fragmentai, iš kurių gali būti sudaromos įvairios figūros, paveikslai. Šiame konkurse gali dalyvauti visi jaunieji menininkai, taigi ir tie, kurie jau yra išleidę knygas, galima siųsti ir po vieną darbą. Geriausias eilėraštis bus atspausdintas ant atvirlaiškio ir išleistas 700 egzempliorių tiražu. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.