Renatai Šerelytei įteiktas „Literatūrinių slinkčių“ Rankos prizas

Ketvirtadienį, rugsėjo 14 d., iškilmingo literatūros vakaro „Auksas dulkia virš Vilniaus stogų...“ metu Renatai Šerelytei buvo įteiktas „Literatūrinių slinkčių“ Rankos prizas. Prizas žinomai rašytojai vieningu festivalio „Literatūrinės slinktys“ organizatorių sutarimu skirtas „Už griežtą, bet globojančią ranką: atidų darbą su jaunaisiais rašytojais ir įvairiapusę pagalbą festivalio metu“.

R.Šerelytė.<br>Rengėjų nuotr.
R.Šerelytė.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Literatūrinės slinktys“

Sep 15, 2023, 10:08 AM

Šis prizas – šių metų festivalio naujiena, jis įsteigtas norint padėkoti žmonėms, kurie nepriklauso organizatorių komandai, tačiau įvairiais darbais prisideda prie festivalio gyvavimo ir sėkmės. Rašytoja, redaktorė, literatūros kritikė R. Šerelytė jau ne vienus metus įsitraukia į festivalio veiklas: kaip kūrybos rinkinio recenzentė, konkursui atsiųstus literatų darbus vertinančios komisijos narė, kūrybinių dirbtuvių vedėja arba redaktorė. 

Šiemet ji redagavo vienos iš festivalio laureačių – Ievos Vaitkevičiūtės – novelę „Je t'aime... moi non plus“, kūrybos rinkiniui parengė apžvalginį tekstą apie šį kūrinį. Pernai redagavo prozininko Dominyko Matulionio apysaką. Šiemet R. Šerelytė įsitraukė ir kaip diskusijos „Amžius ir kūrybiškumas“ dalyvė.

Organizatoriai prizą jai skyrė ne tik dėl aktyvaus įsitraukimo į festivalį, bet ir įvertinę grįžtamąjį ryšį iš festivalio dalyvių: jaunieji autoriai džiaugiasi darbu su R. Šerelyte kaip su redaktore, pernai sulaukta daug teigiamų atsiliepimų iš jos vestų kūrybinių dirbtuvių dalyvių. 

„Šiemet prie festivalio veiklų, įskaitant organizatorius, partnerius, kūrybos rinkinio autorius, renginių, kūrybinių dirbtuvių vedėjus, konkursui pateiktų darbų vertintojus, prisideda apie 40 žmonių. Kiekvieno jų indėlis labai svarbus. Šiemet prizą įteikti norėjome žmogui, kuris festivalio veiklose matomas ne vienus metus. Kodėl būtent Rankos prizas? Joks darbas neįmanomas be kelių elementų – vaizduotės, loginio mąstymo ir rankų. Ranką išskyrėme kaip simbolį, sujungiantį visus šiuos elementus“, – įteikdama prizą kalbėjo festivalio vadovė Rasa Milerytė. 

Atsiimdama apdovanojima Renata Šerelytė jį įvardijo kaip įpareigojantį įvertinimą. „Noriu padėkoti visiems mano redaguotiems autoriams – buvote labai geri, klusnūs, leidotės redaguojami, nešokinėjot, per daug nesisprečinot, kaip pasakytų kas nors tarmiškai. Manyčiau, kad šis prizas įpareigoja, ir turbūt ateityje dar reikės pridėti ranką prie festivalio. O jauniesiems autoriams linkiu kuo didžiausios sėkmės“, – sakė rašytoja. 

Festivalis „Literatūrinės slinktys“ tęsiasi – šeštadienį bare „Paviljonas“ vyks baigiamieji festivalio skaitymai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.