„Metų spaudos gaminiu“ pripažinta knyga neregintiems vaikams

Lietuvos spaudos pramonės apdovanojimuose S. Jokužio leidykla–spaustuvė buvo apdovanota „Metų gaminio“ nominacijoje. Prizas leidėjams iš Klaipėdos skirtas už unikalų lietuvių liaudies pasakos „Eglė žalčių karalienė“ leidimą - knygelę gali skaityti ne tik regintys vaikai, bet ir Brailio raštu skaitantys neregiai bei silpnaregiai. Projekto autoriai susitikime su prezidente Dalia Grybauskaite jai padovanojo metų spaudos gaminį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-06-29 11:40, atnaujinta 2018-03-18 15:13

Po susitikimo su Lietuvos spaustuvininkais D. Grybauskaitė savo socialinio tinklo paskyroje rašė: „Spausdinto lietuviško žodžio išsaugojimas – visų mūsų atsakomybė. Keičiantis technologijoms, svarbu išlaikyti lietuviškų leidinių kokybę ir kūrybiškumą, kad visi skaitytojai – nuo mažiausio iki suaugusio – norėtų skaityti lietuviškai, o lietuvišką knygą vertintų visas pasaulis”.

„Metų spaudos gaminiu” pripažinta vaikiška knygelė išsiskiria tuo, kad ją gali skaityti ir aklasis, ir regintysis. Neregiai vaikai gali ją naudoti kaip mokomąją priemonę, nes reljefinės iliustracijos padeda vaikams suprasti matomų paveikslėlių vaizdus ir atpažinti pasakoje vaizduojamus elementus. Matantiems vaikams iškilusios iliustracijos leidžia pažinti ir geriau suprasti nereginčiųjų pasaulį.

„Nuolat tobulindami spaudos technologijas ir pritaikydami savo patirtį bei žinias norime parodyti, jog mokame ir galime sukurti netradicinius gaminius, galinčius sudominti kiekvieną“, - sako spaustuvės savininkas Saulius Jokužys.

„Tradiciškai mūsų spauda yra skirta fiziškai matantiems žmonėms, todėl suprasti nematančiųjų poreikius ir pažinti jų pasaulį mums buvo iššūkis,” – teigia S. Jokužys, – „Tokių gaminių kūrimas ir gamyba reikalauja ne mažai pastangų”. Nepaisant to, S. Jokužio leidyklos - spaustuvės kolektyvas nuoširdžiai džiaugiasi šiuo apdovanojimu ir Jos Ekselencijos parodyta pagarba. Pasak. S. Jokužio, tai skatina ir toliau tęsti socialiai atsakingo verslo tradicijas ir savo inovatyviais sprendimais kurti išskirtinius produktus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.