Nerimi plaukęs moksleivių orkestras linksmino ir įkaušusius iškylautojus

Moksleiviai plaukė upe grodami, žiūrovų nestokojo. Karštą dieną Neries pakrantėse būriavosi daug vilniečių. Vieni maudėsi upėje – nelabai saugiai, nes buvo nemažai apsvaigusių. Kiti gurkšnojo alų ant kranto.

Moksleiviai plaukdami Nerimi grojo linksmas melodijas.<br>R. Danisevičius.
Moksleiviai plaukdami Nerimi grojo linksmas melodijas.<br>R. Danisevičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Jul 7, 2012, 10:52 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 8:37 AM

Moksleiviai plaukė upe grodami, žiūrovų nestokojo. Karštą dieną Neries pakrantėse būriavosi daug vilniečių. Vieni maudėsi upėje – nelabai saugiai, nes buvo nemažai apsvaigusių. Kiti gurkšnojo alų ant kranto.

Išvydę plaukiant garlaivį su smagias melodijas grojančiais vaikais, jie plojo, šūkavo. Prie plaukymo bazės įsikūrusi ir jau gerokai įsilinksminusi kompanija šventė gimtadienį. Jie svarstė, kad galbūt jubiliato draugai pasamdė jam garlaivį su orkestru.

„Eto v čest Olega korabl i orkiestr? Vot zdorovo!“ („Laivas ir orkestras Olego garbei? Šaunu!), – sušuko garlaivyje grojančius moksleivius pamatęs Neries pakrantėje surengto gimtadienio svečias.

Tiesa, plaukiojančio orkestro muzika patiko ne visiems. Vienas pusamžis vyriškis grūmojo iškylautojams, atsukęs nugarą bandė nusimauti trumpikes ir taip išreikšti protestą, bet neišlaikęs lygsvaros tėškėsi į upę.

Portalo lrytas.lt kalbinti moksleiviai sakė iš esmės patenkinti šventės organizacija, neigė pasirodžiusias žinias, esą vaikai blogai maitinami. Jie tik skundėsi nepakeliamais karščiais, todėl plaukti garlaiviu Nerimi jiems buvo tikra atgaiva.

Su grupe vaikų iš Marijampolės atvykusi mokytoja Kristina skundėsi, kad gavo mažai informacijos apie miesto autobusų eismą šventinėmis dienomis.

„Apsigyvenau pas giminaitį Santariškėse, norėjau susitikti su kurso draugais, ilgiau pavakaroti miesto centre. Bet stotelėse informacija skelbė, kad paskutinis autobusas iš Vilniaus gatvės į Santariškes išvažiuoja po 22 valandos, tad maniau, jog panaktinėti centre nėra sąlygų.. Tik šiandien internete aptikau, jog šventės dienomis važinės naktiniai autobusai“,– kalbėjo marijampolietė.

Šeštadienio vakarą „Siemens arenoje“ vyks Šokių šventė „Laiko vaikai“, kurios idėja - liaudies, klasikinių, ir šiuolaikinių šokių pyne atskleisti vaiko gyvenimą, o sekmadienį Kalnų parke numatomas Ansamblių vakaras „Tai gražiai, gražiai mane augino“.

Šventėje dalyvauja per 800 kolektyvų: 225 chorai, 225 šokėjų kolektyvai, 198 ansamblio vakaro kolektyvai, 55 pučiamųjų orkestrai ir 29 choreografinės grupės iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, kuriuose dainuoja, šoka, muzikuoja per 20 tūkst. mokinių. Renginyje dalyvaus keliasdešimt tūkstančių svečių. Tarp jų - Latvijos ir Estijos delegacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.