Fotografas A. Sutkus dalyvauja parodoje “Pasaulis Londone”

Fotomenininkas Antanas Sutkus dalyvauja tarptautinėje parodoje po atviru dangumi „Pasaulis Londone“ (The World In London), kuri vyks nuo liepos 27 dienos iki rugpjūčio 12 dienos Viktorijos parke ir nuo liepos 27 dienos iki rugpjūčio 30 dienos Parko name (Park House).

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 26, 2012, 10:57 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:49 PM

Londono Fotografų galerija sukvietė žymius ir talentingus jaunuosius Jungtinės Karalystės bei užsienio fotomenininkus, kad šie sukurtų Londoniečių, kilusių iš 204-ių Olimpinėse žaidynėse dalyvaujančių šalių, portretus.

Pasak projekto kuratorės Stefanie Braun, šio projekto įgyvendinimui prireikė daugiau nei trijų metų. Kiekvienos tautybės žmogų fotografavo skirtingi menininkai, pusė jų – iš svečių šalių. Nepaisant aktyvaus tyrimo, kelios portretų vietos dar liko neužpildytos.

Antanas Sutkus šiame projekte dalyvauja po šešių metų kūrybinės pertraukos. Organizatoriai pakvietė lietuvių menininką dėl jo unikalaus meninio braižo.

Savo darbe Antanas Sutkus įamžino nuo 1992 metų Londone gyvenantį juodkalnietį Nicola Pejovic.

„Buvo labai malonu dirbti su Nicola ir savo darbo rezultatu esu patenkintas. Iš maždaug 25 nuotraukų, kurias nusiunčiau parodos organizatoriams, manau, jie išrinko geriausią“, - teigė Antanas Sutkus. Menininko nuomone, „projektas yra labai gražus, nepelno siekiantis, o temos idėja yra unikali, atskleidžianti ypač opią XXI amžiaus problemą - emigraciją.

Parodoje taip pat galima išvysti rumunų fotografės Danos Popos sukurtą Londone gyvenančios lietuvės Tomos Grybauskaitės portretą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.