Parodoje – paslėpta mintis

Spalio 10 d., trečiadienį, 17 val. Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje (Radastų g. 2, IV a. fojė) atidaroma Artūro Slapšio tapybos paroda „Užslėpta mintis“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 14, 2012, 12:03 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:11 AM

A. Slapšys (g.1962 m. Kaune) po 15 metų, praleistų JAV, neseniai grįžo gyventi į Lietuvą ir aktyviai įsitraukė į mūsų šalies meno kūrėjų veiklą.

Dailininkas tapo nuo mažens. Ankstyvoje jo kūryboje vyravo akvarelinė tapyba, vėliau išaugusi į tapybą aliejumi bei akrilu.

Profesionalią kūrybinę veiklą A. Slapšys pradėjo dar gyvendamas JAV, kur mokėsi pas menininką Fotios Zemenides (Čikaga). 2006 – 2011 metais čia surengė 5 asmenines parodas, dalyvavo keliose grupinėse parodose.

Nė metams nepraėjus po grįžimo į Tėvynę, dailininkas Lietuvoje pristato jau šeštą asmeninę parodą.

A. Slapšio kūryboje dominuoja simbolizmas, istorinių asmenybių portretai, fantastika, abstrakcijos. Dailininko paveikslų yra įsigiję privatūs kolekcininkai iš JAV, Ukrainos, Anglijos, Lietuvos.

„Artūro Slapšio kūryba palietė mano sielą labiau nei galėjau įsivaizduoti. (...) Iš visų per pastaruosius 25 metus įsigytų meno darbų visada branginsiu ir itin aukštai vertinsiu tuos kelis originalius kūrinius, kuriuos įsigijau iš jo kolekcijos“,– prisipažino kolekcininkas Josephas J. Chapetta.

A.Slapšys taip pat pasižymėjo kurdamas pašto ženklus. Nuo 2008 m. jis aktyviai dalyvauja Lietuvos pašto ženklų kūrimo konkursuose. Juose ne kartą laimėjo prizines vietas, o 3 jo ženklai pripažinti geriausiais ir išleisti (serija „Šv. Kalėdos ir Naujieji metai“, 2010 m.; „Saulės mūšiui – 775 metai“, 2011 m.).

A.Slapšio tapybos paroda „Užslėpta mintis“ veiks iki lapkričio 3 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.