O. Koršunovą garbingas apdovanojimas sujaudino, E. Nekrošius jo atsiimti neatvyko

Trečiadienio vidurdienį Kultūros ministerijoje įteikti garbės apdovanojimai „Nešk savo šviesą ir tikėk“ bene garsiausiems Lietuvos teatro režisieriams – Oskarui Koršunovui ir Eimuntui Nekrošiui. Tiesa, pastarasis atsiimti apdovanojimo neatvyko. Būtent šiandien 60-ties metų jubiliejų minintis kūrėjas nusprendė atsiriboti nuo viešumos ir sukaktį ramiai pasitikti tėviškėje.

O. Koršunovas dėkojo ir savo aktoriams, ir nematomiems teatro darbuotojams - apšvietėjams ir garsistams.<br>D. Umbrasas
O. Koršunovas dėkojo ir savo aktoriams, ir nematomiems teatro darbuotojams - apšvietėjams ir garsistams.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Akvilė Adomaitytė

Nov 21, 2012, 1:11 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:10 AM

„Neatvykimo tikrai nereikėtų traktuoti kaip pozicijos prieš Kultūros ministeriją, Eimuntas tiesiog nori ramybės“, - režisieriaus pasirinkimą portalui lrytas.lt komentavo „Meno forto“ teatro direktorius Audrius Jankauskas, kuris ir perduos garbės apdovanojimą režisieriui.

Dėl E. Nekrošiaus kuklumo liūdesį išreiškė ir kultūros ministras. Nepaisant to, abu režisierius A. Gelūnas vadino genijais. „Aš nesuprantu, ką jis teatre daro, o tai ir yra genialumo požymis“, - juokaudamas sakė ministras. Jis teigė O. Koršunovo ir E. Nekrošiaus pavardes linksniuojantis kaip mantras visada, kai kalba apie iškiliausius Lietuvos kultūros žmones.

O. Koršunovas po įteikto apdovanojimo sakė likęs sujaudintas. Režisierius dėkojo ne tik savo aktoriams, atėjusiems pasveikinti – R. Samuokytei, N. Savičenko, bet ir nematomiems teatro darbuotojams – garsistams ir apšvietėjams.

Reaguodamas į ministro repliką, O. Koršunovas sakė, kad teatro ir nebūtina suprasti protu. „Scenos menas yra kaip sapnas - logiškai paaiškinti sunku, bet jie vis tiek sukrečia, pamoko, daro mums didelį poveikį“, - portalui lrytas.lt sakė 43-ejų metų menininkas.

Ir O. Koršunovas, ir E.Nekrošius anksčiau yra pelnę nacionalines premijas.

O. Koršunovas taip pat yra Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino II laipsnio ordino kavalierius, Naujosios teatro realybės prizo laureatas, Literatūros ir meno ordino kavalierius. E. Nekrošius yra apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžiumi bei ordino Už nuopelnus Lietuvai Didžiuoju Kryžiumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.