Klaipėdoje įteikta I. Simonaitytės literatūros premija

Minint lietuvių rašytojos Ievos Simonaitytės 116-ąsias gimimo metines uostamietyje jos vardo premija įteikta dar dviem Klaipėdos krašto rašytojams - Algiui Kukliui ir Sergejui Isajevui. Pirmąkart speciali komisija nutarė šiuo apdovanojimu pagerbti ne tik už kūrybą, bet ir už vertimą. Premijos laureatu tapo Kristijono Donelaičio poemą „Metai“ į rusų kalbą išvertęs S. Isajevas. Klaipėdos apskrities viešojoje I. Simonaitytės bibliotekoje rašytojos vardo premijos teikiamos jau 27-ąjį kartą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 23, 2013, 6:46 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:38 AM

Kretingoje gyvenantis prozininkas A. Kuklys pagerbtas už žodžio, stiliaus, minties tobulumo paieškas, dvasinių vertybių teigimą novelėse. Pirmasis jo novelių rinkinys „Keleiviai“ pasirodė 1989-aisiais.

Pastaruoju metu daugiau laiko Rusijoje praleidžiantis S. Isajevas yra pirmasis, išvertęs K. Donelaičio „Metus“ iš originalo kalbos. Pirmąkart šį kūrinį į rusų kalbą dar 1946 metais išvertė Davidas Brodskis, tačiau nemokėdamas lietuvių kalbos jis kūrinį vertė remdamasis pažodiniu tekstu. “Metai” jau išversti į 19 pasaulio kalbų. Šiuo metu rengiami vertimai į italų ir ispanų kalbas.

Pirmuoju I. Simonaitytės premijos laureatu tapo rašytojas Romas Sadauskas už romaną „Ežerėnų papartis“. Pernai šis titulas suteiktas poetei ir prozininkei Elenai Karnauskaitei.

Iš 27 premijų 15 įteikta už grožinius kūrinius, iš jų – 9 prozininkams, 6 poetams.

Iki 2010 metų premijos mecenatais buvo įvairios bendrovės, privatūs asmenys, Klaipėdos apskrities viršininko administracija, biblioteka, kol 2011 metais I. Simonaitytės bibliotekos direktorius Juozas Šikšnelis ir bendrovės „Mūsų laikas“ valdybos pirmininkas Rimantas Cibauskas pasirašė penkerių metų rašytojos premijos rėmimo sutartį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.