Menininkams postūmį kurti davė vaisiai ir daržovės

Sostinės galerijoje „Meno niša“ antradienį atidaroma tekstilininkės Linos Zavadskės ir skulptoriaus Mariaus Zavadskio paroda „Vaisiai ir daržovės“. Kūrėjai Lietuvos dailės scenoje žinomi jau daugiau nei dešimtmetį, nuo 2002 metų dalyvauja grupinėse parodose, tarptautiniuose simpoziumuose, pleneruose, rengia personalines parodas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 17, 2013, 8:05 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 5:02 PM

Parodoje „Vaisiai ir daržovės“ žiūrovai išvys spalvingas L. Zavadskis tekstilės kompozicijas, atliktas mišria technika, derinant akrilinę tapybą ir siuvinėjimo, karoliukų technikas, bei M. Zavadskio medžio skulptūras, kuriose kūrėjas savitai interpretuoja liaudies medžio drožybos estetiką.

Patys menininkai projektą pristato su nemaža ironijos ir žaidimo doze: „Kasdien girdime: valgykite daugiau vaisių ir daržovių, tai – jėgų šaltinis, grožio versmė, vitaminų bomba, jaunystės eliksyras, šylančio klimato kamuojamos planetos išsigelbėjimas...O ir iš tiesų – kartodami klasiko žodžius galime tarti: jei meninėmis priemonėmis pavyksta tiksliai pavaizduoti vaisių bei daržovę, tuo galima pasakyti labai daug. Todėl ir šioje parodoje rodomi darbai – tarytum skalsioji bulvė ar sultingasis pomidoras savo prasmes slepia už spalvingų karoliukų žievelės arba kuklaus lentos luobo.“

Į šį prasmių, įvaizdžių ir spalvų žaidimą Zavadskiai kviečia įsitraukti ir žiūrovą, o tinkamą derinį rinktis pagal savo gomurį.

L.  Zavadskė baigė studijas Vilniaus dailės akademijos tekstilės katedroje, dalyvauja tarptautinėse ir respublikinėse tekstilės bienalėse. Dailininkės kūrybai būdingas skirtingų tekstilės technikų ir tapybos derinimas darbuose.

M. Zavadskis dirba skulptūros, tekstilės, taikomosios grafikos srityse, kuria konceptualias didelio formato skulptūras iš tekstilės, baigė Vilniaus dailės akademijos skulptūros katedrą, yra dažnas užsienio tarptautinių parodų dalyvis Čekijoje, Danijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje ir kitose šalyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.