„Teiresijo krūtis“ kviečia Šarlevilis-Mezjeras

Beveik prieš metus  režisierius Gintaras Varnas Vilniaus „Lėlės“ teatre pristatė savo, kaip pats sako, susapnuotą premjerą, o šiemet pagal siurrealistų tėvu vadinamo prancūzų menininko Guillaume Apollinaire‘o pjesę sukurtas spektaklis „Teiresijo krūtys“, susilaukęs palankiausių atgarsių ir žiūrovų ovacijų, pakviestas į vieną garsiausių tarptautinį lėlių teatro festivalį Šarlevilyje-Mezjere Prancūzijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 28, 2013, 10:12 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 9:58 PM

Šarlevilis-Mezjeras - lėlių teatrų sostinė, kas trejus metus kviečianti į didžiausią pasaulyje lėlių festivalį, trunkantį kiek daugiau nei savaitę. Šiaurės Prancūzija nuolankiai priima tūkstantines žiūrovų minias ir atveria jiems duris į šventinius reginius, kupinus neišdildomų teatrališkų įspūdžių. Iš įvairių pasaulio šalių  čia suguža lėlininkai su skirtingų epochų kūriniais, pristatančiais to meto asmenybes, vietas ir kultūras.

G. Apollinaire pjesė nukelia į Zanzibarą ir pasakoja apie epochų sandūros virsmus, lūžius, ieškojimus ir atradimus. Siurrelizmo dramos karkasas ir subtilios ironijos, metaforų bei intelektualių personažų mišinys įtraukia žiūrovus į karnavališką meno istorijos ir šių dienų aktualijų junginį.

„Švilpkit, rėkit, vožkit man į dantis ir tada, ir tada?“ – aktoriaus Dovydo Stončiaus lūpomis šaukia vienas spektaklio personažų – avangardistas menininkas Tristanas Tzara.

Ir tada? Tada tie, kurie norėtų pasinerti į fantazijų, grotesko ir burleskos sintezę, turi galimybę tai padaryti kovo 7 d. 18 val. 30 min. Vilniaus teatre „Lėlė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.