O. Koršunovo teatro „Dugne“ išvydo italai

Nors žiema – toli gražu ne tradicinis laikas gastrolėms, tačiau Oskaro Koršunovo/Vilniaus miesto teatrui tai nė motais. Trupė ką tik grįžo iš Pontederos Italijoje, kur tarptautinio teatrų festivalio „Era“ programoje parodė spektaklį „Dugne“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-03-01 20:08, atnaujinta 2018-03-10 19:06

Italijoje lankėsi ir pats režisierius O. Koršunovas. Prieš spektaklį jis susitiko su vietos kritikais, žurnalistais ir teatro gerbėjais. Italų publika turėjo galimybę pabendrauti su režisieriumi, susipažinti su jo kūrybine istorija nuo pirmųjų spektaklių iki pastarųjų premjerų.

Žiūrovų reakcija po spektaklio leido suprasti, kad rusų klasika, įvilkta į lietuvišką rūbą, paveikė ir pietietišką italų publiką. Formulė, jog spektaklio tema – žmogus - yra universali, pasitvirtino ir šįsyk. Aktoriai ir režisierius sulaukė ne tik publikos, bet ir kritikų reakcijos - po spektaklio italų spaudoje pasirodė teigiamų atsiliepimų.

Spektaklis „Dugne“ gastroliuoja ne tik užsienyje. Balandžio mėnesį prasidės didelis turnė po Lietuvą. Trupė aplankys Klaipėdą, Šiaulius, Tauragę, Marijampolę ir Alytų. Gastroliuoja ir spektaklis „Julijus Cezaris“,  balandį aplankysiąs Kauną.

Užsienio kelionių maratonas tęsis pavasarį. Artimiausiuose Oskaro Koršunovo/Vilniaus miesto teatro planuose – gastrolės Kroatijoje, Ispanijoje, Vengrijoje, Lenkijoje ir vėl Italijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.