Aktorius D. Meškauskas perims B. Dauguviečio auskarą

Aktorius Darius Meškauskas, trečiadienį vedęs „Auksinių scenos kryžių“ teikimo ceremoniją, ko gero, nė neįsivaizdavo, kokia staigmena ir koks rimtas įpareigojimas jo laukia.

Daugiau nuotraukų (1)

Eleonora Bačytė

Mar 28, 2013, 3:40 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 4:29 AM

Ceremonija prasidėjo nuo Boriso Dauguviečio auskaro, skiriamo teatralams už kūrybiškumą, įteikimo. Į sceną pakilusi B. Dauguviečio duktė režisierė Galina Dauguvietytė originalųjį prizą už naujų sceninės išraiškos formų paieškas įteikė 30-mečiam režisieriui Artūrui Areimai.

„Dėkoju komisijai, kuri žinojo, kad aš visą amžių mylėjau jaunus vyrus - ir kasmet jie vis jaunesni ir jaunesni. Jei kitais metais man teks sveikinti, pasistenkite, kad jis būtų bent jau su pasu“, - šmaikštavo režisierė.

Tačiau netrukus ji surimtėjo ir pareiškė valią dėl B. Dauguviečio auskaro tradicijos tęstinumo.

„Gal man ne tiek daug laiko liko, palikuonių nėra, nenorėčiau, kad tradicija nutrūktų. Norėčiau, kad vietoj manęs šį apdovanojimą teiktų mano tėvelio provaikaitis Darius Meškauskas - jame tęsiasi mūsų šeimos kraujas“, - auskaro teikimo misiją perdavė D. Meškauskui 86 metų G. Dauguvietytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.