Ansambliui „NI & Co“ - muzikos ekstremalų vardas

Energetikos ir technikos muziejuje (Rinktinės g. 2) balandžio 12 d. 19 val. klausytojai turės unikalią galimybę išgirsti retai Lietuvoje koncertuojantį, dažnai tikruoju muzikos ekstremalu vadinamą styginių ansamblį „NI & Co“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 1, 2013, 1:16 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 12:46 AM

Vilniečiai ir miesto svečiai tą vakarą galės pajusti tikrą muzikos sprogimą, mat tai koncertas iš ciklo „Muzikos energija“, kuris balandžio mėnesį vyks šiame sostinės muziejuje, tapusiame netradicine renginių vieta. Muzikos energija – tai visiškai nauja energijos rūšis, kuri yra ekologiška, nesekina žemės išteklių, šildo žmones ir daro juos laimingesnius.

Vieną savo originalių koncertinių programų  balandžio 12-ąją pristatysiantis „NI & Co“ pastarąjį kartą Lietuvoje koncertavo praėjusių metų gruodį menų fabrike „Loftas“.

Styginių ansamblis „NI & Co“ pasaulyje žinomas kaip netradiciškai atliekantis šiuolaikinę akademinę minimalistinę muziką. Vokietijos dienraščiai „NI & Co“ muzikos atlikimą apibūdina kaip „anksčiau niekur nematytą ir neįtikėtinai originalų“. Kolektyvo vadovo kompozitoriaus Gedimino Gelgoto kūrinių premjeros Berlyne visuomet laukiamos, o dėl grojimo kokybės ir tikslumo, atraktyvumo „NI & Co“ ansamblis muzikos kritikų gretinamas su moderniausiomis „Apple“ technologijomis.

„Po jaudinančio dviejų valandų koncerto žinome: lietuvių muzikantai, pasivadinę „NI & Co“ vardu, pristato šiuolaikinę minimalistinę eksperimentinę muziką, sudėtingiausius savo repertuaro kūrinius atlieka atmintinai. Jiems būdingas niekur anksčiau nematytas atlikimo braižas, jų pasirodymuose judesys, išraiškos ir dirigavimo gestai organiškai susilieja su atliekama muzika. Jų muzikos atlikimo jėga gniaužia kvapą, o kokybė – nušlifuota kaip briliantas“, – pernai teigė muzikos kritikas E. Ochsas Vokietijos leidinyje „Ostseezeitung“.

2013 metai kolektyvui „NI & Co“ kaip niekad intensyvūs. Vasarį koncertuota Londono ir Berlyno koncertų salėse, o iki rudens numatomi pasirodymai įvairiuose festivaliuose Vokietijoje, Švedijoje, Austrijoje, Lenkijoje, koncertai Jungtinėse Amerikos Valstijose - Niujorke ir Los Andžele.

Kovo pradžioje televizijoje ir internete „NI & Co“ pristatė vaizdo klipą „Everyday More (And End)“, kuriame gvildenama šiuolaikinės visuomenės itin aktyvaus ir dažnai besaikio vartojimo tema. Šiuolaikinės minimalistinės muzikos gerbėjai vaizdo klipą gali matyti internetiniame „Youtube“ kanale:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.