A. Tapinas antrąją knygą pradės rašyti knygyne

Prieš pusantro mėnesio sėkmingai debiutavęs pirmąja stimpanko (angl. steampunk) žanro knyga Lietuvoje „Vilko valanda“, žurnalistas,  televizijos laidų vedėjas ir rašytojas Andrius Tapinas prie tęsinio kviečia prisidėti jos gerbėjus. Antrąjį „Akmens ir Garo miestų“ ciklo dalies fantastinį romaną „Maro diena“ A. Tapinas pradės rašyti knygyne, kuriame lauks pastabų ir patarimų turinčių knygų gerbėjų. Susitikime–kūrybinėse dirbtuvėse knygos autorius taip pat dalys specialius autografus – jo inicialai bus liejami iš vaško ir papuošti aukso dulkėmis.

Romano "Vilko valanda" tęsinys turėtų pasirodyti kitais metais.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
Romano "Vilko valanda" tęsinys turėtų pasirodyti kitais metais.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-04-03 11:59, atnaujinta 2018-03-08 22:21

Balandžio 5 d. 16-19 val. sostinės prekybos centre „Akropolis“ įsikūrusiame knygyne „Pegasas“ rašytojo gerbėjai turės progą pateikti A. Tapinui juos dominančių klausimų, pakritikuoti pirmąjį rašytojo kūrinį ir net patarti, kaip rašyti romano tęsinį „Maro diena“. Ilgametę patirtį televizijoje sukaupęs rašytojas tikina pripratęs prie nepatogių darbo sąlygų, tad aplinkinis bruzdesys jam ne trukdys, o tik padės - į kiekvieną pastabą autorius žada atsižvelgti.

„Visa kritika ir patarimai, kurių esu sulaukęs tiek asmeniškai, tiek internetinėse recenzijose, man labai naudingi - pamatau, kur padariau klaidų, kurios knygos vietos silpnesnės dėl patirties stygiaus, ką būtų galima parašyti geriau. Nuoširdūs skaitytojų komentarai pravers rašant antrąjį romaną ir, tikiuosi, padės išvengti holivudinio stereotipo, kad tiek kino, tiek literatūriniai tęsiniai būna prastesni nei jų pirmtakai“, - tikisi  A. Tapinas.

Autorius tikina, kad literatūrinis debiutas jo fantazijos neišsėmė. Tik įpusėjęs pirmąjį romaną „Vilko valanda“ A. Tapinas supratęs, kad idėjų turi dar keturioms būsimoms knygoms. Pirmuoju romanu kvietęs sugrįžti į 1905-ųjų metų Vilnių, kuriame šeimininkauja alchemikai, skraido dirižabliai, o Jonas Basanavičius - patrakęs mokslininkas, tęsinyje „Maro diena“ siužetą rašytojas veikiausiai tęs Laikinojoje sostinėje ir didžiausiame Turkijos mieste.

„Dabar jau tiksliai žinau, kad teks vykti į vieną Lietuvos ir vieną užsienio miestą – pagal pirminį planą tai būtų Kaunas ir Konstantinopolis, kuris geriau žinomas kaip Stambulas. Aprašomuoju laikotarpiu knygoje tai bus du miestai iš K raidės – galimybė žaisti žodžiais. Vyksiu pasikalbėti su šių miestų istorikais, pasėdėsiu senuosiuose archyvuose. Istorinių detalių tikslumui užtikrinti sužinosiu, kokie šie miestai buvo tuo metu, kai baigiasi romano „Vilko valanda“ veiksmas ir prasideda antrojo kūrinio užuomazgos“, - planus atskleidė A. Tapinas.

Jau aišku, kad romano „Vilko valanda“ tęsinyje figūruos tapytojas, pasirašantis M K Č inicialais. Trumpa būsimo romano „Maro diena“ ištrauka  publikuojama antrajame  „Vilko valandos“ leidime. Tie, kurie įsigijo pirmąjį leidimą, ištrauką gali rasti ir specialiai šiai serijai sukurtoje svetainėje .

Pirmasis A. Tapino romanas jau verčiamas į anglų kalbą, yra galimybė įsigyti ir elektroninį knygos variantą. Pradėti audioknygos „Vilko valanda“ rengimo darbai – knygą įgarsina pats autorius. Be to, prie pabaigos artėja ir kompiuterinio žaidimo  „Vilko valandos“ motyvais kūrimas.

Tikimasi, kad antrasis A. Tapino romanas „Maro diena“ pasirodys kitais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kaip Lietuvos pramonė atsilieps į gynybos programas?