Ieva ir Jeronimas: klasikos ir roko vestuvės

„Truputį baisu, nes nežinia, kaip publika priims. Bet patys jaučiamės puikiai“, - nusijuokė dainininkas Jeronimas Milius, su Ieva Prudnikovaite šeštadienį 18 val. Vilniaus Kongresų rūmuose pristatysiantis  naują nuotykį - koncertą „Klasikinė kontrabanda“.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Apr 5, 2013, 8:38 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 6:30 PM

Ne vienerius metus bendradarbiaujantys roko dainininkas ir operos solistė užpernai pradėjo brandinti idėją susieti roką ir klasiką taip, kaip iki jų Lietuvoje kol kas kiti nebandė.

„Idėjos sklando ore. Žinau, kad roko ir klasikos junginys dabar madingas, girdėjau, kad rengiamas dar ne vienas toks projektas. Bet mūsų požiūris kitoks. Nesinorėjo tiesiog dainuoti klasikine maniera aranžuoto roko ar atvirkščiai.

Norėjome įdomiau „sukergti“ šiuos žanrus - taip, kad prasideda vienas kūrinys, perauga į kitą, o pabaigoje į trečią. Klasika kartais bus neatpažįstama, kaip ir rokas ar popmuzika. Laukite netikėtumų“, - apie koncertą Vilniaus Kongresų rūmuose pasakojo J.Milius.

Pavadinimas „Klasikinė kontrabanda“ sufleruoja, kad dueto vizija kiek chuliganiška. Ją įgyvendinti vokalistai pasikvietė tris muzikantus - pianistą Feliksą Zakrevskį, roko gerbėjams gerai žinomą gitaristą Tomą Varnagirį ir grupės „Rojaus tūzai“ būgnininką Martyną Lukoševičių. Netikėtas bus ne tik požiūris į repertuarą, bet ir pačių muzikantų vaidmenys. Pavyzdžiui, Tomas gros ir bosine gitara.

„Prieš pusmetį pradėjome rimtai repetuoti. Tie, kurie girdėjo, liko nustebę. Reikia pavyzdžių? Pavyzdžiui, prasideda Freddie Mercury ir Montserrat Caballe daina „Barcelona“, ji perauga į Georges'o Bizet operos  „Perlų žvejai“ duetą, o tada pereina į Sergejaus Rachmaninovo Koncertą fortepijonui“, - vieną sumanymų atskleidė J. Milius.

Į koncerto repertuarą įtraukta įvairiausia muzika - nuo Antonio Vivaldi ir Johanno Sebastiano Bacho iki Stingo, Sealo, Billy Idolo.

„Kongresų rūmai - solidi, įpareigojanti erdvė. Ieškosime aukso vidurio - nesinori, kad koncertas būtų pernelyg oficialus, bet atsipalaidavimo tokioje salėje irgi nereikia. Labai jaudinuosi dėl šio sumanymo. Įdėta daug pastangų ir minčių, viskas koncerte gerai apgalvota. O kaip sureaguos žiūrovai, pažiūrėsime. Kol kas nė patys nežinome, ar ši idėja mums atsipirks“, - sakė Jeronimas.

Pusmetį repeticijoms paskyrę atlikėjai tikisi „Klasikinės kontrabandos“ programą pristatyti ir kituose Lietuvos miestuos

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.