Tautodailininkų parodoje - meistrės kvietimas pasimokyti

Jo atminimą į parodą susirinkę tautodailininkai pagerbė tylos minute.

Panevėžio dailės galerijoje penktadienį atidarytoje krašto tautodailininkų darbų parodoje lankytojui yra į ką akis paganyti.<br>V. Petrauskienė
Panevėžio dailės galerijoje penktadienį atidarytoje krašto tautodailininkų darbų parodoje lankytojui yra į ką akis paganyti.<br>V. Petrauskienė
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Apr 5, 2013, 4:25 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 6:56 PM

Keturias knygas apie audimą išleidusi menininkė apgailestavo, kad nebeliko moterų, kurios norėtų išmokti austi. „Ateina, pasižiūri, bet daugiau taip ir nebesugrįžta“, - kalbėjo tautodailininkė.

Nuo 12 metų iš mamos išmokusi austi, A. Aleliūnienė šio amato nepamiršo visą gyvenimą. Sovietų ištremta į Krasnojarsko kraštą, ji pragyveno megzdama ir ausdama.

Kad jaunai auksarankei iš Lietuvos nereikėtų su kitais tremtiniais kirsti miško, pasirūpino merginos meniniais sugebėjimais susižavėjęs rusas gydytojas. Pamatęs lietuvaitės darbus, medikas savo susižavėjimą išsakė keliais riebiais keiksmažodžiais. Paskui parašė pažymą, kad Angelės sveikata neleidžia dirbti miške.

Panevėžio dailės galerijoje penktadienį atidarytoje krašto tautodailininkų darbų parodoje lankytojui yra į ką akis paganyti. Ekspozicijoje - spalvingi audiniai, mezginiai, tapybos, medžio, akmens ir metalo darbai, juvelyriniai dirbiniai - iš viso 714 kūrinių. Juos pateikė 217 autorių iš Panevėžio, Anykščių, Biržų, Kupiškio, Pasvalio, Rokiškio ir Ukmergės.

Pačiame salės centre - garsaus medžio skulptoriaus Vytauto Ulevičiaus skulptūrų kompozicija. Ji skirta prieš mėnesį Anapilin išėjusiam Panevėžio krašto tautodailininkų vadovui Vidui Mažuknai.

Jo atminimą į parodą susirinkę tautodailininkai pagerbė tylos minute.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.