R. Paulo miuzikle „Damų rojus“ - J. Miliaus vaidmuo

Balandį pirmą kartą į Lietuvą atvyksta Daugpilio teatro miuziklas „Damų rojus“ iš Latvijos. Pagal Emile'io Zola romaną „Moterų laimė“ pastatytas miuziklas Rusų dramos teatre bus rodomas vienintelį kartą - balandžio 26 dieną.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 8, 2013, 1:33 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 3:52 PM

Vieną pagrindinių vaidmenų šiame miuzikle atlieka Lietuvos roko scenos žvaigždė Jeronimas Milius. Tarp kitų kviestinių žvaigždžių - Latvijos nacionalinės operos solistė Ilona Bagelė.

Tai populiariausias ir labiausiai lankomas Daugpilio teatro miuziklas, kuriam muziką sukūrė maestro Raimondas Paulas. Pasak  režisieriaus Olego Šapošnikovo, tai didžiausios sėkmės sulaukęs R. Paulo  miuziklas.

„Šis miuziklas buvo parašytas Liepojos teatrui ir pastatytas dar 2001 metais, tačiau žiūrovų įvertinimo nesulaukė. Kai kreipiausi į maestro dėl bendradarbiavimo, jis man pasiūlė būtent šį kūrinį. Tuomet R. Paulas sakė turintis kūrinį, kuris jam labai patinka ir nepelnytai dūlėja stalčiuje. Prieš pusantrų metų apie šį miuziklą aš nieko nebuvau girdėjęs“, - apie bendradarbiavimo pradžią su maestro pasakoja O. Šapošnikovas.

Tačiau gavęs medžiagą režisierius suprato, kad labai daug šio kūrinio melodijų jam žinomos, nes jau daug metų gyvuoja savarankiškai ir dažnai transliuojamos radijo stočių.

 „Miuzikle skambančios melodijos tapo hitais ne veltui - jos lengvai įsimenamos, jas norisi dainuoti“, - sakė O. Šapošnikovas.

Miuziklo „Damų rojus“ premjera Daugpilio teatre įvyko praėjusių metų kovą ir susilaukė didžiulio pasisekimo. Vieną pagrindinių vaidmenų šiame miuzikle atlieka Lietuvos roko scenos žvaigždė J. Milius.

„Kaip muzikantą J. Milių pažįstu jau seniai, esame turėję bendrų muzikinių projektų. Ieškodamas aktoriaus pagrindiniam vaidmeniui Latvijoje neradau tokio solisto kaip J. Milius. Jis yra puikus artistas bei aktorius“, - savo pasirinkimą aiškino režisierius.

J. Miliaus ilgai įkalbinėti nereikėjo - jis sutiko iš karto.

„J. Milius iki šio projekto nebuvo vaidinęs spektakliuose rusų kalba, jam tai buvo nemažas iššūkis. Bet jis tai daro puikiai, o jo rusų kalba - nepriekaištinga“, - lietuvių atlikėjui pagyrų negailėjo O. Šapošnikovas.

Specialiai miuziklui „Damų rojus“ buvo suburta baleto trupė, vadovaujama žinomos choreografės Irinos Saveljevos. Būtent jos pastatytas šou atvedė šios šalies atlikėją Mariją Naumovą į pergalę "Eurovizijoje" 2002 metais.

„Damų rojus“ - tai pasakojimas apie merginą iš provincijos, atvykusią ieškoti laimės į mados ir meilės sostinę Paryžių. Po išorine sostinės romantika ir prabangių parduotuvių iškabomis slepiasi žiaurus konkurencijos, parsidavimų, tuštybės ir melo pasaulis. Pagrindinei miuziklo herojai Denizai - E. Zola Pelenei - nepaisant visko, pavyksta išsaugoti save, nesutrypti savo vidinio grožio ir  išsikovoti laimę.

E. Zola (1840-1902) - vienas tų rašytojų, kuriuos vertino tiek amžininkai, tiek vėlesnės kartos. Iškiliausias natūralizmo literatūroje atstovas ir teoretikas, daręs įtaką jaunesniajai rašytojų kartai, Paryžiaus bohemos atstovas, anksti pradėjęs rašytojo karjerą, E. Zola labiausiai pagarsėjo dvidešimties „Rugonų Makarų“ romanų ciklu apie penkias dviejų šeimų kartas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.