Aktorės M. Mironaitės 100-mečiui – patrauklios klajonės po virtualią parodą

Balandžio 25-ąją sukako 100 metų nuo aktorės Monikos Mironaitės gimimo ir ši sukaktis traukia teatro gerbėjus. Ketvirtadienį M. Mironaitės šimtmetis buvo įdomiai ir  jautriai paminėtas Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje. Susirinkusieji žiūrėjo ištraukas iš kino ir televizijos filmų, užfiksavusių M. Mironaitės kūrybą, išklausė emocingų aktorės Dalios Overaitės atsiminimų apie bendravimą su Monika paskutiniaisiais jos gyvenimo metais.

Aktorė M. Mironaitė per 80-ąjį gimtadienį.<br>P. Lileikis
Aktorė M. Mironaitė per 80-ąjį gimtadienį.<br>P. Lileikis
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Oginskaitė

Apr 26, 2013, 6:03 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 4:30 PM

Tačiau į muziejų tilpo tik maža dalis M. Mironaitės gerbėjų ar norėjusiųjų pažinti šią aktorę. Daug daugiau lankytojų savo smalsumą ar atsiminimų troškulį gali patenkinti virtualioje parodoje, kurią M. Mironaitės 100-mečiui parengė Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.

Paroda „Monika Mironaitė. Kokia laimė vaidinti, kokia kančia būti aktoriumi...“ – tai ne tik nuotraukos, primenančios aktorės gyvenimą ir vaidmenis. Čia galima paskaityti teatro kritikų ir amžininkų straipsnių apie aktorę. Ir ne tik: parodoje sukaupta ir Monikos piešinių, tapybos darbų, jos parašytų eilėraščių, kitų rankraščių.

Nepaprastai įdomus skyrius, kurį sudaro filmuota medžiaga: dokumentiniai filmai, televizijos laidų įrašai, ekrane įamžinta pati M. Mironaitė ir jos vaidyba.

Šią virtualią, visiems prieinamą parodą parengė vyr. bibliotekininkas Darius Gudelis, bendradarbiaudamas su M. Mironaitės dukterimi Dagne Jakševičiūte, kuri yra išleidusi dvi knygas apie motiną. Ir muziejuje po vakaro, skirto M. Mironaitei, Dagnė sakė: “Minėkite Moniką!“

Virtualią Martyno Mažvydo bibliotekos parodą, skirtą M. Mironaitei galima apžiūrėti čia

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.