Ispanijoje įvertinta choreografė U. Dievaitytė rengiasi kelionei į šokio festivalį Vilniuje

Ispanijoje kurianti lietuvė choreografė ir šokėja Ugnė Dievaitytė kartu su scenos partnere brazile Poliana Lima laimėjo antrąją premiją Madrido Karolio III universiteto šokio konkurse „Vientisa“ („De Una Pieza“). Tą itin malonu pranešti, nes U. Dievaitytė ir P. Lima yra pakviestos dalyvauti šių metų šiuolaikinio šokio festivalyje “Naujasis Baltijos šokis”, kuris prasideda gegužės 7-ąją.

U. Dievaitytė ir P. Lima šoka kompoziciją „It stebėtum debesis“.<br>M. Angelas
U. Dievaitytė ir P. Lima šoka kompoziciją „It stebėtum debesis“.<br>M. Angelas
Daugiau nuotraukų (1)

Justina Jurgaitytė

May 3, 2013, 5:44 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 8:55 AM

Tai jau antrasis per pusę metų U. Dievaitytės ir P. Limos dueto laimėtas prizas. Gruodį 26-ajame Madrido choreografijos konkurse miniatiūra „It stebėtum debesis“ laimėjo net tris apdovanojimus – tarp jų ir konkurso žiūrovų prizą bei rezidenciją Kanalo šokio centre Madride.

Prizo vertė itin didelė, turint omeny kad visoje Ispanijoje šiuo metu kuria daugiau kaip 60 choreografų, o į konkurso programą buvo atrinkti 16 kūrėjų darbai.

Lietuvaitės U. Dievaitytės ir brazilės P. Limos duetą „It stebėtum debesis“ ir abiejų choreografių solinius darbus Lietuvos žiūrovai galės išvysti gegužės 10 d., penktadienį,  "Menų spaustuvėje", festivalio „Naujasis Baltijos šokis '13“ programoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.