Jaunatviška „Druskomanija“ plės šiuolaikinės muzikos akiratį

Pasikrauti geros energijos ir

Šiais metais švenčiamo kompozitoriaus T. Makačino 75 metų jubiliejaus proga į festivalio „Druskomanija“ programą įtrauktas gražiausių kompozitoriaus dainų vakaras ir pokalbis su autoriumi apie jo kūrybą.<br>T. Bauras
Šiais metais švenčiamo kompozitoriaus T. Makačino 75 metų jubiliejaus proga į festivalio „Druskomanija“ programą įtrauktas gražiausių kompozitoriaus dainų vakaras ir pokalbis su autoriumi apie jo kūrybą.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 8, 2013, 12:55 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:57 AM

„Druskomanija 2013“ nepamiršta ir garbingų sukakčių. Šiais metais švenčiamo kompozitoriaus Teisučio Makačino 75 metų jubiliejaus proga į festivalio programą įtrauktas gražiausių kompozitoriaus dainų vakaras ir pokalbis su autoriumi apie jo kūrybą.

Visą savaitę „Druskomanija 2013“ renginiais džiugins sostinės publiką - net devyni renginiai numatomi įvairiose Vilniaus erdvėse. Šeštadienį į festivalio atidarymo koncertą Lietuvos kompozitorių sąjungoje kvies LT fortepijoninių ansamblių grupė. Sekmadienį visiems, kurie domisi šiuolaikinio meno tendencijomis, įsitraukti į pokalbį pasiūlys įžanginė festivalio diskusija „Retrospektyvos/Perspektyvos“, vyksianti sostinės knygyne "Vaga - Coffee-inn". Vakarop į „Vakaro meditaciją“ pasinerti pasiūlys atlikėjai Mykolas Natalevičius (bosas) ir Gabija Rimkutė (fortepijonas).

Po pirmadienio pauzės, antradienį, "Menų spaustuvėje" vyks vakaras su „Brass Trio“ muzika. Trečiadienį į antrąją „jaunos“ muzikos sesiją "Menų spaustuvėje" kvies neseniai susibūręs šiuolaikinės muzikos ansamblis „Sinestesis“, vadovaujamas Karolio Variakojo.

Ketvirtadienį Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA) pristatoma festivalio naujovė - jaunųjų muzikologų konferencija „Nestandartiniai muzikos reiškiniai kitose meno šakose“. Vakare Lietuvos kompozitorių sąjungos būstinėje akordeono muzikos garsais koncerte „ContemporAcco“ užlies LMTA akordeonistų ansamblis.

Šiuolaikinės muzikos invaziją sostinėje penktadienį Jono Meko vizualiųjų menų centre užbaigs tradicinis „Druskomanijos“ projektas - „ELEKTROmanija“. Šiais metais joje šeimininkaus Liudas Mockūnas (saksofonas) ir Jakobas Riisas (elektronika).

Nuo 1983 metų rengiama „Druskomanija“ yra seniausias šiuolaikinės muzikos festivalis Lietuvoje, prasidėjęs nuo Jaunimo kamerinės muzikos dienų Druskininkuose. Festivalį rengia Lietuvos kompozitorių sąjunga.

Rengėjai primena, kad visi šiuolaikinės muzikos festivalio „Druskomanija“ renginiai - nemokami ir visiems atviri.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.