Teatro debiutantai vėl reikalauja dėmesio festivalyje „Tylos!“

Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre antradienį prasideda penktasis teatro debiutų festivalis „Tylos!“. Šįmet mažąjį jubiliejų minintis jaunatviškas festivalis sugrįžta tapęs tarptautinis.  Pasak festivalio meno vadovės Gabrielės Tuminaitės, debiutantų darbai - tai nauja injekcija į mūsų kultūrinį gyvenimą, nauja meninė patirtimis. „Norime, kad žiūrovai rinktųsi savo favoritus,sektų jų kūrybinį kelią, kuris prasideda būtent dabar. „Tylos!“asocijuojasi su naujumu, jis provokuoja jaunus žmones azartui, netikėtiems rezultatams. Reikalaujame dėmesio iš visų Lietuvos ir sostinės žmonių“, - sako G. Tuminaitė.

Scena iš spektaklio „Nakčia, aukštielninkas“.<br>Rengėjų archyvas
Scena iš spektaklio „Nakčia, aukštielninkas“.<br>Rengėjų archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-13 10:37, atnaujinta 2018-03-06 21:05

Be Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) Teatro ir kino fakulteto, savo spektaklius festivalyje pristatys Klaipėdos jaunimo teatras, Maskvos Jevgenijaus Vachtangovo Pirmosios studijos ir Maskvos teatrinio meno universiteto GITIS jaunieji teatro kūrėjai.

Iki gegužės 19 dienos Vilniaus mažajame teatre bus rodomi žinomų režisierių ir vaidybos kursų studentų sukurti devyni spektakliai, veiks „Tylos!“ diskusijų klubas, bus pristatomos režisierių darbų ištraukos, veiks scenografijos paroda, vyks aktorių koncertai.

Festivalį pradės Juozo Javaičio spektaklis „Nakčia, aukštielninkas“ pagal Julio Cortazaro noveles. Jame vaidins LMTA vaidybos magistrantūros kurso studentai ir aktorių ansamblis „Degam“.

Režisierė Silva Krivickienė kartu su vaidybos kurso studentais pristatys spektaklį „Ivanovas“ pagal Antoną Čechovą, Valentinas Masalskis su Klaipėdos jaunimo teatru rodys „Paukštyno bendrabutį“ pagal Mindaugo Nastaravičiaus pjesę, Ievos Stundžytės vadovaujami LMTA studentai vaidins spektaklį „Brangioji mokytoja“ pagal Liudmilą Razumovskają, o režisierė Laima Adomaitienė pristatys vieno veiksmo spektaklį „Meška“ pagal A. Čechovą.

Festivalyje bus progos pamatyti ir spektaklį „Berniukas ir žuvėdra“, kurį pastatė Vytautas V. Landsbergis ir gruzinų režisierius Gela Kandelakis kartu su LMTA magistrantais.

Svečiai iš Maskvos intriguos garsaus režisieriaus Jurijaus Butusovo spektakliu „Liebe. Schiller“ pagal Friedrichą Schillerį ir jauno režisieriaus Michailo Milkio pastatymu „Paukščiai“ Aristofano komedijos motyvais.

2008 m. debiutavęs Rimo Tumino vadovauto režisierių kurso surengtu festivaliu, „Tylos!“ palydi jaunųjų teatro kūrėjų atėjimą į profesionaliąją sceną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.