Vilniaus senamiesčio baro kieme - A. Voznesenskio lyrika

Jau septintą kartą nuo gegužės iki rugpjūčio Vilniaus senamiesčio bare „In vino“ renkasi poezijos klausytojai. Gegužės 27 d.  21 valandą skambės rusų poeto Andrejaus Voznesenskio poezija, skaitoma aktoriaus Kirilo Glušajevo. Režisieriaus Roko Ramanausko sumanytas programas „In vino in Poesis“ skaito beveik nuolatinė aktorių grupė. 28 metų K. Glušajevas – vienas poezijos ištikimųjų.

Aktorius K. Glušajevas.
Aktorius K. Glušajevas.
Daugiau nuotraukų (1)

Justina Jurgaitytė

May 27, 2013, 11:11 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 5:48 AM

"Ten gera aplinka, - sakė aktorius. - Vilniaus senamiestis, erdvus kiemas. Retas atvejis, kai galima klausyti geros poezijos atvirame ore.  Ateina ir nemažai žmonių, kurie nusiteikę ne klausytis poezijos, o tiesiog gražiai praleisti šiltą vasaros vakarą. Bet jie išgirsta, kas deklamuojama, ką jie galbūt kadaise žinojo, skaitė ar kaip tik neperskaitė.

Šį vakarą skaitysiu A. Voznesenskio ankstyvają lyriką. Seniai pažįstu A. Voznesenskio eilėraščius, ilgą laiką buvau juos pamiršęs, o dabar susitinku iš naujo.

Paauglystės metais darė įspūdį A. Voznesenskio „architektūrinis“ rašymas. Šiandien skaitydamas A. Voznesenskį randu daug intymumo, traktuojamo savaip. Pavyzdžiui, yra eilėraštis apie du dviračius, numestus į žolę. Miesto žmonės jame, kaip ir kituose A. Voznesenskio eilėraščiuose, turėtų rasti atpažįstamo miesto grožio.

Antras mano vakaras „In vino“ tolokai – liepos 8 d. Skaitysiu Fiodorą Svarovskį. Tai šiuolaikinis rusų poetas, neturintis nieko bendro su Swarovskio kristalais. Pats save jis pristato kaip naujojo epo autorius. F. Svarovskis poeziją kuria iš absoliučiai maskvietiškų šiandienos aktualijų, iš Maskvos priemiesčių patyrimo."

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.