Dailininkui A. Gražiui aukso amžius - dabar

Birželio 5 d. 18 val. sostinės „Juozas Art“ galerijoje atidaroma žinomo menininko Audriaus Gražio jubiliejinė paroda „Aukso amžius“. Pats autorius juokauja – ji skirta kūrybos keturiasdešimt penkerių metų sukakčiai paminėti.  Jau penkerius metus Briuselyje gyvenantis menininkas, surengęs daug parodų Paryžiuje ir Briuselyje, minėdamas savo penkiasdešimtmetį, retrospektyvine tapybos paroda grįžta į Lietuvą. Tai jau penktoji jo personalinė paroda šiais metais. Dauguma kūrinių parodose pristatomi pirmą kartą. Kodėl „Aukso amžius“?

Dailininkas A. Gražys jau penkerius metus Briuselyje.<br>R. Jurgaitis
Dailininkas A. Gražys jau penkerius metus Briuselyje.<br>R. Jurgaitis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 3, 2013, 1:49 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:31 PM

Į ši klausimą autorius atsako klausimu: "Kada ateina aukso amžius? Kai tau šešiolika, trisdešimt treji ar šešiasdešimt devyneri? Ne, jis šiandien. Dabar. "

Parodą lydi šia proga išleistas naujas nestandartinis tapybos darbų katalogas „Paralelės“. Jis sudarytas iš 10 dalių, kurios atspindi Audriaus Gražio kūrybos etapus nuo poakademinio laikotarpio, abstrakčių darbų iki portretų ir erotikos.

"Čia viskas susiję – tapyba, fotografija, kinas, muzika, kelionės ir gyvenimo įspūdžiai", – sako A. Gražys.          

Katalogo įžangoje filosofas Leonidas Donskis rašo:  ''Vis dėlto kiekvienas  gyvenimo ir mūsų tapatybės fragmentas yra svarbus. Nieko nėra nereikšmingo šiame tėkmės ir nenutrūkstamos kaitos pasaulyje. Įdėmiai pažvelk į save kiekvienoje laiko atkarpoje, nes rytoj būsi ją praradęs – tai žinia, kurią siunčia gilus, reflektyvus, bet kartu spontaniškai įvairiapusis ir nenuspėjamas Audriaus Gražio menas.“              Autorius yra surengęs daugiau kaip 40 personalinių ir daugiau nei 50 bendrų parodų. Kartu su kino operatoriumi Henriku Gulbinu sukūrė vaizdo projekcijas miuziklams „Tadas Blinda“, „Pasakų medis“, „Šventavartė“ bei koncertui „Lietuvos baletui – 80“ Nacionaliniame operos ir baleto teatre.         

  2003 metais apdovanotas Portugalijos Respublikos prezidento Jorge Sampaio Nuopelnų ordinu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.