Netradicinis smuiko ir kontraboso duetas išbandys naują koncertų erdvę

2007-aisiais pora sumanė išbandyti savo sugebėjimus nauju amplua ir įkūrė duetą, užsimoję paversti tikrove daug drąsių kūrybos idėjų. Agnė ir Danielius ėmė bendradarbiauti su poetais, aktoriais ir kompozitoriais, rengti neįprastus projektus neįprastose vietose.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 3, 2013, 11:12 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:44 PM

2007-aisiais pora sumanė išbandyti savo sugebėjimus nauju amplua ir įkūrė duetą, užsimoję paversti tikrove daug drąsių kūrybos idėjų. Agnė ir Danielius ėmė bendradarbiauti su poetais, aktoriais ir kompozitoriais, rengti neįprastus projektus neįprastose vietose.

Dueto pasirodymai sulaukė pasisekimo ne tik Lietuvoje, bet ir Austrijoje, Vokietijoje, Latvijoje, Japonijoje. Publiką intriguoja spalvingas šių atlikėjų repertuaras ir neįprastas instrumentų derinys, jų sąskambiai.

Be to, abu muzikantai yra puikūs savo instrumentų virtuozai. Agnė ir Danielius dažnai griežia solo, su įvairiais kameriniais ansambliais bei orkestrais. D. Rubinas iki šiol yra kviestinis „Kremerata Baltica“ koncertmeisteris, vadovauja kontrabosų grupei Japonijos orkestre, įkūrė su kolegomis kamerinį ansamblį „Kremeratini“, įgrojo nemažai kompaktinių diskų su žinomais Lietuvos ir užsienio muzikantais.

„Važinėdamas su kolektyvais po pasaulį mačiau įvairiausių festivalių. Norisi didesnės renginių įvairovės ir Vilniuje“, - aiškino veiklos motyvus Danielius. Mat praėjusį rudenį jis šiuo tikslu įkūrė kompaniją „DRprojects“ ir debiutavo kaip koncertų rengėjas. Kontrabosininko vadovaujama įstaiga jau kvietė publiką į muzikinius renginius sostinės Planetariume, Energetikos ir technikos muziejuje, kino teatre „Pasaka“.

„Ieškau koncertams neįprastų vietų, kurios tiktų netradiciniams projektams ir leistų muzikantams atsiskleisti nauju amplua“, - atskleidė D. Rubinas.

Lietuvos dailininkų sąjungos galerijoje duetas bandys įtraukti publiką į muzikinį pokalbį „Kartu“ , kurio tema – žmogaus dialogas su jį supančiu pasauliu. Vakare skambės daug rečiau girdimų kūrinių ir specialiai duetui šiemet parašytos kompozitoriaus Tado Žukausko pjesės „Artemidė taip arti“ premjera.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti