Apdovanoti T. Dambrausko fotokonkurso laureatai

Lietuvos dailininkų sąjungos galerijoje antradienį apdovanoti Tado Dambrausko fotokonkurso „Lietuvos kariuomenė fotografijoje 2012-2013“ nugalėtojai.  Geriausius konkurso dalyvius sveikino ir apdovanojimus teikė krašto apsaugos ministras Juozas Olekas ir Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 12, 2013, 11:40 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:26 PM

„Čia pavaizduotos ne eilinės akimirkos ir jos pastebėtos ne eiline akimi. Tokiems kadrams pastebėti padeda ir profesinė branda, ir gyvenimas, buvimas, tos aplinkos jautimas. Tado Dambrausko parodoje galime pasigrožėti tokiomis akimirkomis, kokių patys tiesiog negalime pastebėti. Linkiu, kad toks taiklus ginklas - fotoaparatas, netrukdytų tarnybai, o ją tik papuoštų“, - apdovanojimų ceremonijos metu sakė krašto apsaugos ministras J. Olekas.

Skirtingai nei ankstesniuose konkursuose, šįmet atskirų temų nebuvo, o akcentuota akimirka, atspindinti kariuomenės gyvenimą. Tai konkurso parodą ir nuotraukų albumą leido pateikti įvairiausiomis spalvomis.

Septynių narių komisijos sprendimu trečiąją vietą pasidalijo du autoriai - karius „Atakoje“ įamžinęs Laimis Bratikas ir vyresnysis leitenantas Andrius Česnauskas su savo nuotrauka „Kariai ir aikštelėje kariai“.

Antroji vieta skirta Edvardui Velbasiui už jo nuotrauką „Kariai po lauko pratybų grįžta į kareivines“.

Šiais metais nuotrauka nugalėtoja išrinkta akimirka iš karių tarnybos Afganistane „Dovana mergaitei“. Jos autorius - vyr. leitenantas A. Česnauskas.

Specialiuoju kariuomenės vado prizu apdovanotas Raimondas Kuliavas, savo nuotraukoje „Taikinys užfiksuotas“ atskleidęs, kad per pratybas kariai atlieka skirtingas užduotis.

Projekto rėmėjai uždaroji akcinė bendrovė „Fotoservisas“ už kadrą „Kario kasdienybė“ apdovanojo Ievą Budzeikaitę. Portalo „Delfi“ skaitytojai geriausia išrinko vyr. ltn. A. Česnausko nuotrauką „Afganistanas po mano kojomis - kelionės į atokesnį Goro provincijos rajoną metu“.

Jau devintą kartą surengtas karinės fotografijos konkursas „Lietuvos kariuomenė fotografijoje“ skirtas Krašto apsaugos ministerijos operatoriui ir fotografui T. Dambrauskui atminti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.