Prasidėjo dešimtasis tarptautinis Tytuvėnų vasaros festivalis

Sekmadienį Tytuvėnų bažnyčioje tarptautiniu muzikiniu projektu „Vidi Aquam“ prasidėjo dešimtasis Tytuvėnų vasaros festivalis. Postmodernaus ir grigališkojo choralo dialogu paremto projekto „Vidi Aquam“ idėjos autorė Diana Čemerytė pabandė supriešinti senąją ir moderniąją muziką.  Klausytojai išgirdo septynias giesmes. Koncertavo ansamblis iš Vokietijos „Frankfurter Choralschola“, jungtinis fleitų kvartetas, solistė Maria Monninger.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jun 16, 2013, 8:55 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:25 AM

Per festivalio atidarymą buvo pagerbtas jo meno vadovas - dirigentas, Lietuvos nacionalinės premijos laureatas Robertas Šervenikas.  Nuo 2005-ųjų Tytuvėnų festivalio meno vadovu esančiam R. Šervenikui įteiktas garbės ženklas už nuopelnus Kelmės rajonui.

Jubiliejinio Tytuvėnų vasaros festivalio programoje – dvylika koncertų koncertų, kurie vyks ne tik senovę menančiose erdvėse:Tytuvėnų bažnyčios ir vienuolyno ansamblyje, Joniškio bažnyčioje, Baisogalos bei Kelmės dvaruose, Kurtuvėnų dvaro svirne, bet ir Šiaulių oro uosto angare.

Neįprastoje vietoje – Šiaulių oro uoste – rugpjūčio 30-ąją įvyks festivalio uždarymo koncertas, kuriuo bus pagerbti 1863–iųjų metų sukilimo dalyviai.  Skambės sukilimo metinėms ir specialiai Tytuvėnų festivaliui kompozitoriaus Aleksejaus Tolpygo (Portugalija) parašytas kūrinys „Rockquiem“, kurį atliks roko grupė "Bix" bei choras „Polifonija“. Pagal krikščioniškąjį liturginį tekstą parašyto „Rockquiem“ stilistika artima XX amžiaus septintojo-aštuntojo dešimtmečio art rock muzikai.

Tytuvėnų vasaros festivalis pradžiugins ne tik klasikinės muziko gerbėjus, bet ir tuos, kuriems patinka džiazas.  Džiazo improvizacijos skambės Kelmės dvare ir Kurtuvėnų dvaro svirne.

Pirmą kartą 2003 metais Tytuvėnuose surengtas Tytuvėnų vasaros festivalis netrukus išsiplėtė į naujas koncertines erdves visame Šiaulių krašte. Kultūrinę atskirtį tarp sostinės ir provincijos mažinantis Tytuvėnų vasaros festivalis per dešimtį metų išugdė didelį gerbėjų būrį, tapo žinomu ne tik Šiaulių regione, bet ir Lietuvoje bei už jos ribų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.