Teisę ekranizuoti Holivudo geidžiamą knygą „Tarp pilkų debesų“ įsigijo Lietuvos ir Amerikos kūrėjai

Amerikos ir Lietuvos kūrėjai suvienijo jėgas pirmajam bendram filmui anglų kalba. Naujoji juosta bus sukurta pagal populiarumo visame pasaulyje sulaukusią lietuvių kilmės JAV rašytojos Rūtos Šepetys knygą „Tarp pilkų debesų“ (angl. „Between Shades of Gray“). Būtent šio kūrinio ekranizacijai bendra lietuvių ir amerikiečių komanda įsigijo išskirtines teises vos prieš keletą dienų.

Rašytoja Rūta Šepetys.<br>M. Starowieysko
Rašytoja Rūta Šepetys.<br>M. Starowieysko
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 27, 2013, 2:07 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:52 AM

2011-aisiais JAV išleista knyga „Tarp pilkų debesų“ sulaukė tarptautinio pripažinimo ir pateko į „New York Times“ bestselerių sąrašą, tad teisės ekranizuoti šią dramatišką istoriją vaikėsi ne vienas Holivudo kūrėjas, tačiau R. Šepetys pasirinko darbą su lietuvių komanda – prodiuseriu Žilvinu Naujoku („Tadas Blinda. Pradžia“) ir JAV gimusiu lietuvių kilmės režisieriumi ir prodiuseriu Mariumi Markevičiumi („Kita svajonių komanda“). Būtent pastarasis taps ir naujosios juostos režisieriumi.

„Tai pirmas kartas, kai lietuviams suteikiama galimybė prisidėti kuriant filmą pagal tokį karštą ir geidžiamą scenarijų. Mudu su Mariumi dirbdami kartu ketiname sujungti mano patirtį platinant ir prodiusuojant filmus su jo užtikrinta reputacija ir patirtimi Holivude. Buvo daugybė norinčių iš Holivudo, kurie siekė gauti teisę ekranizuoti knygą. Esu labai laimingas, kad Rūta pasirinko būtent mus. Filmas bus kuriamas knygos originalo (anglų) kalba“, – sakė būsimo filmo prodiuseris Ž. Naujokas.

Apie 15-metės Linos Vilkas ir jos mamos bei brolio tremtį 1941-aisiais pasakojanti knyga jau išleista daugiau kaip 40-yje šalių, ją galima perskaityti 26-iomis kalbomis. Pati R. Šepetys yra lietuvių pabėgėlio duktė.

„Netveriu džiaugsmu. Tai, kad šią istorijos akimirką ekranizuos žinomi lietuviai yra mano svajonės išsipildymas. Marius ir Žilvinas drauge sujungs Holivudo galią ir Lietuvos grožį, autentiškumą ir istorinį tikslumą. Vertindama pasiūlymus nė nesvarsčiau – mano pirmasis pasirinkimas buvo burtis į komandą su lietuviais, kurie širdimi suprastų šią vilties ir meilės istoriją. Viliuosi, kad rasime galimybių filmą filmuoti Lietuvoje ir galėsime leisti lietuviams patiems vaizdais perteikti savo istoriją“, – kalbėjo  rašytoja.

Knygą „Tarp pilkų debesų“ Lietuvoje išleido leidykla „Alma littera“, o JAV jos vadyba rūpinasi viena didžiausių Holivudo talentų agentūrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?