I. Merui ir L. Donskiui - Lombardijos literatūros premija

Liepos 6 d. Italijos mieste Kastel Gofrede iškilmingai paskelbti Lombardijos regiono Giuseppe Acerbi literatūros premijos laureatai. Pagrindinė skirta Icchokui Merui už jo į italų kalbą išverstą romaną „Lygiosios trunka akimirką“ (leidykla „La Giuntina“). Giuseppe Acerbi premija už ne grožinės literatūros kūrinius  įteikta Lietuvos filosofui,  Europos parlamento nariui Leonidui Donskiui už jo į italų kalbą išverstą aforizmų knygą „Mažasis patirties žemėlapis“ (leidykla „Joker“).

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-08 18:32, atnaujinta 2018-03-04 19:53

Liepos 5 d. Mantujoje bei liepos 6 d. Castel Gofrede taip pat vyko lietuvių autorių - Lauros Sintijos Černiauskaitės, Sigito Parulskio bei L. Donskio susitikimai su Italijos publika. Italams lietuvių autorius pristatė vienas pagrindinių lietuvių literatūros į italų kalbą vertėjų prof. Pietro U. Dini.

Giuseppe Acerbi literatūros premijai buvo pristatytos į italų kalbą išverstos lietuvių autorių knygos: L. S. Černiauskaitės „Kvėpavimas į marmurą“, I. Mero „Lygiosios trunka akimirką“ bei S. Parulskio „Trys sekundės dangaus“. Vaikų literatūros premijai gauti buvo pristatytos Kęstučio Kasparavičiaus „Braškių diena: paslaptingos istorijos“, Sigutės Ach „Ambrozijus, Purkius ir angelas“ ir Aurelijos Čeredaitės „Tinginė ragana“. Vaikų literatūros premijos laureatas bus paskelbtas lapkričio mėn.

Atskiru italų komisijos sprendimu šiais metais buvo nuspręsta skirti premiją už ne grožinės literatūros kūrinius, kuriai buvo nominuotas filosofas L. Donskis už knygą „Mažasis patirties žemėlapis“.

Premijų Lietuvos rašytojams įteikimą taip pat lydės leidinys italų kalba, skirtas lietuvių kultūrai, kuriame bus spausdinami pagrindines lietuvių kultūros asmenybes bei procesus reflektuojantys straipsniai bei lietuvių rašytojų kūrinių ištraukos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.