Pakruojo dvaras kviečia į Žaldoko vestuves

Didžiausias Lietuvoje Pakruojo dvaras savo renginių ir pramogų programą papildo naujiena – svirno teatru, kuriame nuo šiol bus statomi ir  rodomi spektakliai. Jo atidarymo proga liepos 19 dieną žiūrovus linksmins ir kvies įsitraukti į scenos veiksmą interaktyvus spektaklis „Vestuvės pas Žaldoką“, pastatytas pagal lietuvių rašytojo ir poeto Kazio Binkio satyrinę poemą "Tamošius Bekepuris“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 18, 2013, 7:39 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:24 PM

Poema „Tamošius Bekepuris“ sukurta 1927 metais, tačiau laikas nesunaikino jos aktualumo, humoro ir įtaigumo. Pakruojo dvare nuspręsta K. Binkio poemos pagrindinį herojų Tamošių Bekepurį perkelti į sceninę erdvę ir pagaliau apvesdinti, o tai padaryti padės spektaklio režisierė, Šiaulių teatro aktorė  Nijolė Mirončikaitė su būriu jaunų aktorių.

Režisierė su savo auklėtiniais spektaklį pradėjo ruošti dar žiemą, kad atėjus vasarai, aktyviausiam vestuvių metui, galėtų visus supažindinti su senaisiais piršimosi ir vestuvių papročiais, apskritai senovinėmis lietuvių vestuvėmis. O kokios jos be būrio svečių?

Spektaklio žiūrovai turės progą tapti spektaklio dalimi. Pasak režisierės N. Mirončikaitės, žiūrovai galės ne vien stebėti aktorių kuriamą vaizdą, bet ir pabūti kaip tikrose vestuvėse – padainuoti, pašokti. Tikrai netrūks nei smagumo, nei linksmumo.

 Per vestuves ne tik skambės lietuvių liaudies muzika, links grindys nuo šokių, bet bus galima prisidėti ir prie alaus darymo proceso, nes be naminio alaus seniau neapsieidavo nė vienos storos lietuviškos vestuvės.

Pakruojo kraštas garsėja savo alumi ir aludarystės tradicijomis. Tad tokį akcentą neatsitiktinai nuspręsta įtraukti ir į spektaklį. Pakruojo dvaro komplekse esančiame vėjo malūne veikia ir alaus kelio nuo grūdo iki putojančio lietuvių tradicinio gėrimo ekspozicija, kurioje norintieji gali papildyti savo žinias apie alų ir jo istoriją.

Pakruojo dvaras – vienas didžiausių Lietuvoje išlikusių dvaro sodybų ansamblių. Ryškiausias dvaro akcentas – puošnūs dviaukščiai rūmai, netoli jų yra įsikūręs jaukus viešbutis "Stadala", aukštaitiškus patiekalus ruošiantis restoranas "Traktierius", akį traukia vienintelis toks Lietuvoje arkinis tiltas, vėjo ir vandens malūnai, kalvė, ilgaamžis parkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.