Festivalyje „Skambant gitarai“ – kūryba, koncertai, susitikimai ir kinas

Naujų erdvių ir naujų kultūrinių įspūdžių medžiotojai savo kalendoriuose galėtų pasižymėti liepos 30-rugpjūčio 3 dienas. Gargždų dainuojamosios poezijos ir autorinės kūrybos festivalis „Skambant gitarai“, vyksiantis vasarai ritantis į pabaigą – puiki proga pasimėgauti šiltais vasaros vakarais skambant muzikai ir galimybė žiūrėti įdomiausius lietuviškus filmus po žvaigždėtu dangumi.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 23, 2013, 8:56 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:13 PM

Septintą kartą rengiamas festivalis džiugins turiningais susitikimais, netikėtu muzikos ir poezijos sąskambiu, įdomiais filmais ir įkvepiančiais koncertais.

Festivalis vyks ne tik Gargžduose, bet ir kitose jaukiose, smagiam vakarojimui tinkamose erdvėse Klaipėdos rajone: Vėžaičiuose, Lapiuose, Priekulėje. Festivalio programoje – dainuojamoji poezija, bardų koncertai, poezijos skaitymai, vibrafono muzikos ir poezijos sintezė, skaitymai vaikams su rašytoja Ona Jautake, kūrybinės dirbtuvėlės kuriant knygų skirtukus, trumpametražių filmų peržiūros ir Vasaros kino festivalio „Sidabrinės gervės naktys 2013” programa.

Kaip teigia festivalio meno vadovė Šarūnė Petruškevičienė, daugeliui tai gali būti puiki proga išsiruošti iš namų, atrasti naujas kultūros erdves bei patirti smagių akimirkų vakarojant su pamėgtais menininkais, intymiais skambančia muzika ir kinu po atviru dangumi.

„Kiekvienam, išsiruošusiam į festivalį, praverstų šiltas pledukas, sulankstoma kėdutė ir gera nuotaika“, - šypsojosi Š. Petruškevičienė pristatydama turiningą šiųmečio festivalio programą. Festivalis startuos liepos 30-ąją, antradienį, Vėžaičių kultūros centre ir parke šalia jo. Šioje istoriją menančioje erdvėje nuo 19 valandos savo kūrybą pristatys atlikėjai iš viso Klaipėdos regiono. Režisierius, rašytojas, dainų autorius ir atlikėjas Vytautas V. Landsbergis į autorinį vakarą pakvies 20 val. 30 min., o dieną užbaigs trumpametražių filmų naktis, kurią pristato lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts“.

Įdomus poeto Eugenijaus Ališankos ir vibrafonininko Mariaus Šinkūno projektas „Muzikos ir poezijos skaitiniai“ rugpjūčio 1 dieną, ketvirtadienį , žiūrovų dėmesio lauks dviejose erdvėse. 19 valandą nemokamas renginys vyks lietuviška Šveicarija vadinamų Lapių parke prie mokyklos, o 21 val. persikels į aikštę prie kultūros centro Priekulėje. Šių kūrybingų menininkų duetas turėtų nustebinti ir praturtinti festivalio žiūrovus.

Pagrindinis festivalio renginys vyks rugpjūčio 3-ąją, šeštadienį, senajame Gargždų miesto parke. Veikti čia bus ką nuo vėlyvos popietės iki sutemų. Parke bus įkurtas „Knygynėlis“, „Autografų kampas“, Gargždų miesto bendruomenės arbatinė, tautodailės gražumynų parduotuvėlė, o 16 val. prasidės skaitymai mažiesiems su rašytoja Ona Jautake, susitikimai su pasakų herojais, edukacinis užsiėmimas šeimai „Knygų skirtuko kūrimas“.

Visos šeimos narius vėliau turėtų pradžiuginti bardo, aktoriaus Giedriaus Arbačiausko koncertas, o pagrindinis festivalio koncertas, startuosiantis 18 valandą, pamalonins visu dainuojamosios poezijos gerbėjus. Jungtiniame bardų koncerte gros Jonas Baltokas, Domanto Razausko trio, Andrius Kulikauskas, Justė Kazakevičiūtė ir Virgis Stakėnas.

Sutemus, apie 22.30 val. parke po atviru dangumi prasidės vasaros kino festivalis „Sidabrinės gervės naktys 2013“.

Festivalio „Skambant gitarai“ renginių metu visi žiūrovai bus kviečiami pagal išgales skirti paramą sunkiomis ligomis sergantiems vaikams iš Klaipėdos rajono.

Festivalio renginiai – nemokami, bilietai bus parduodami tik pagrindiniam festivalio koncertui rugpjūčio 3 dieną, koncerto bilietų kainos – simbolinės. 10 litų bilietas kainuos suaugusiems, 5 litus – moksleiviams, vaikams iki 7 metų įėjimas nemokamas. Pasibaigus koncertui, kiną po atviru dangumi žiūrovai taip pat galės žiūrėti nemokamai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.