Premjeroje „Vertėjas“ – meilė tėvynei iš toli

Vilniaus kamerinis teatras kartu su Amerikos kultūros centru pristato

Spektaklio afiša
Spektaklio afiša
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 26, 2013, 1:40 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:23 PM

Šios pjesės skaitymas įvyko 2012-ųjų lietuviškos dramaturgijos festivalyje „Versmė“. Ją pastatė režisieriai Alicia Gian (JAV) ir Marius Mačiulis.

Du vakarus – liepos 27 ir 28 d. 19 val. - spektaklis bus nemokamai rodomas Vilniaus kameriniame teatre.

L.Vincė - išeivijos rašytoja, vertėja ir žurnalistė, jau daugiau kaip 20 metų stebinti istorinius pokyčius Baltijos šalyse. Ji atvyko į Lietuvą studijuoti poezijos vertimo Vilniaus universitete, dalyvavo dainuojančioje revoliucijoje ir išleido memuarų knygą „Lenino galva ant padėklo“ (2008).

Po 20 metų rašytoja sugrįžo į Lietuvą pagal Fulbright programą dėstyti Vilniaus ir Kauno universitetuose. Ji taip pat verčia į anglų kalbą šiuolaikinę lietuvių poeziją bei prozą, yra pelniusi už savo kūrybą„National Endownment of the Arts“ ir PEN vertimo premijas.

Dviem kalbomis vaidinamas „Vertėjas“ pasakoja apie žmones, kurie myli tėvynę iš tolo, nes visi jie turėjo savo priežasčių ją palikti.

Adelė (Larisa Kalpokaitė) nepragyveno iš pensijos, Natašą (Renata Kutinaitė) pardavė suteneriams jos draugas. Joana tikėjosi svetur surasti meilę, o Julius (Ridas Jasiulionis), patyręs kartu su Lietuva Sąjūdžio euforiją, padėjo jai susikalbėti su anglakalbiu pasauliu ir tebegelbsti gyvendamas svetur į bėdą patekusius tautiečius.

Dabartinė Juliaus Lietuva - gatvėje atsidūrusi pensininkė, bedarbis, prostitute tapusi mergina. Tačiau ir šį pasaulį sujaukia netikėtas mokyklos laikų draugės skambutis.

Kūrėjai spektaklį pavadino „lietuvių liaudies patriotine drama“ provokuodami žiūrovus pamąstymams, kokia yra ta visų mylima tėvynė. „Ji tarsi neįgali mergaitė, kuri bando apsivilkti tautinę suknelę, bet jai vis nepavyksta. Kas turėtų jai padėti?“ - svarstė M. Mačiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.