Šių dienų trubadūrą E.Tonne keliai atvedė į Lietuvą

Į Lietuvą pirmą kartą atvyksta keliaujantis muzikantas, gitaros virtuozas Estas Tonne. Šių dienų trubadūrų vadinamas gitaristas rugpjūčio 17 dieną koncertuos  jogos ir įvairių praktikų festivalyje „Masters of Calm“ Zaraso saloje, rugpjūčio 19 d. 20 val. Vilniuje, klubo „Artistai“ kiemelyje.

Daugiau nuotraukų (1)

Viktorija Navickaitė

Aug 16, 2013, 1:16 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 10:15 PM

Sielą virpinančios stygos

Ilgi juodi plaukai, smakrą apžėlusi barzda, per kaklą permestas šalis ar galvą puošianti skrybėlė, rankų riešus apsivijusios apyrankės ir mediniai karoliukai, atsivežti greičiausiai iš tolimiausių kraštų – toks E.Tonne įvaizdis neleis jo su niekuo sumaišyti.

Improvizacijos galėtų būti šio gitaros virtuozo vizitinė kortelė. Kiekviena Estas grojama melodija – tai tarsi atskira istorija su preliudija ir sielą priverčiančia sudrebėti kulminacija. Meistriškai, tarsi nepastebimai stygas liečiantys pirštai, pats kone į transą paniręs muzikantas kas kartą pasakoja vis kitokią muzikinę istoriją.

Į gitarą per pasirodymą įsmeigtas smilkstantis smilkalo pagaliukas tik dar labiau užburia, sustiprina įspūdį ir visus jo gitaros melodijų klausytojus tarsi nukelia toli, kad ir kur jie būtų – vienoje iš senosios Europos miesto aikščių, elegantiškoje koncertų salėje ar bet kurioje pasaulio dalyje vykstančiame festivalyje.

Estas grojamos muzikos stilius savitas, primenantis klasikinės gitaros, flamenko, čigoniškas melodijas ir net elektroninės muzikos garsus. Vienas su kitu tarsi nepastebimai susimaišę stiliai susilieja į vieną visumą, tačiau kas kartą sukuria, regis, vis kitokį skambesį ir priverčia išgyventi vis kitokią emociją.

Tikrieji namai – mūsų viduje

Rusiškai kalbantis E.Tonne yra gimęs Ukrainoje, tačiau pats nesusitapatina nė su viena tauta ir laiko save pasaulio piliečiu. Buvusioje Sovietų Sąjungoje augęs muzikantas po pasaulį keliauja jau 20 metų ir, kaip pats sako, namais nelaiko nė vienos šalies, nes būtent muzika jau daug metų  yra tapusi jo sielos namais.

„Aš keliauju iš vienos šalies į kitą ir visada grįžtu į tas vietas, kurios man patinka, su kuriomis turiu ryšį, kur jaučiu energiją, – interviu žurnalistams yra sakęs Estas. - lgai ieškojau, kur yra tikrieji namai. Maniau, gal jie kur nors Amerikoje ar Meksikoje, gal Indijoje, Prancūzijoje, Anglijoje, Izraelyje, gal Rusijoje ar Ukrainoje, kur pats esu gimęs, tačiau vėliau supratau, kad namai – tai pirmiausia vieta, esanti mūsų viduje. Juk tai ne koks nors pastatas, kuriame yra televizorius ir naminės šlepetės, o  vidinis jausmas, kurio pats ieškau kiekvieną akimirką.“

Prasmingais ir atvirais interviu pagarsėjęs muzikantas neslepia turintis savitą gyvenimo filosofiją: „Nežinau, kas manęs laukia ateityje, gyvenu šia akimirka ir savo muzika, kuri padeda atrasti tikrąją laisvę. Tiesą sakant, tai ir yra mano pagrindinis tikslas – atrasti tikrąją laisvę: jausmų, bendravimo ir, žinoma, meilės. Man atrodo, kad mes visi čia esame dėl to paties.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.