AGATA stovykloje - meistriškumo pamokos

Keturis vakarus iš eilės – keturi skirtingi muzikos renginiai. Tokią dovaną vilkaviškiečiams šiomis dienomis dovanoja Lietuvos atlikėjus ir muzikos įrašų leidėjus vienijanti asociacija AGATA. Rugpjūčio 18-ąją, sekmadienį, miestelio gyventojai ir svečiai dalyvavo susitikime su liaudies dainų puoselėtoja Veronika Povilioniene, rugpjūčio 19-ąją, pirmadienį , juos į poezijos vakarą pakvietė aktorius Jokūbas Bareikis ir vienas žinomiausių Lietuvos bardų Andrius Kulikauskas. Rugpjūčio 21-ąją, trečiadienį, renginių ciklą vainikuos jaunųjų atlikėjų ir jų mokytojų koncertas.

AGATA stovykla Vilkaviškyje.<br>D.Čėplos nuotr.
AGATA stovykla Vilkaviškyje.<br>D.Čėplos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-19 20:57, atnaujinta 2018-03-01 20:53

V.Povilionienė: "Svarbu ne kas esate, o kiek darbo į savo kūrybą  įdedate"

„Atminkite – scenoje žiūrovai mato ne jus, o jūsų darbą. Darbas yra svarbiausia. Be jo nebus nieko“, – prie Vilkaviškio kultūros centro susirinkusius jaunuosius muzikantus mokė Nacionalinės premijos laureatė, pasaulį su lietuvių liaudies dainomis apkeliavusi atlikėja V.Povilionienė.

Vėliau į susitikimą su ja susirinko ir gausus būrys vilkaviškiečių. Atlikėja jiems padovanojo liaudies dainų koncertą, prie kurio prisidėjo ir pati publika, atkartodama dainų žodžius.

„Dabar padainuosime tai, ką tėvai savo vaikams dainuoja vis rečiau: lopšinę“, – vieną iš kūrinių pristatė V.Povilionienė.

Vakaras su poezija

Pirmadienio vakaras buvo skirtas poezijai. Parke prie Vilkaviškio kultūros centro aktorius J.Bareikis skaitė eiles ir laukė pačių vilkaviškiečių kūrybos – į renginį buvo kviesti visi krašto poetai, žinomi ir tik sau tyliai kuriantys. Vakaras buvo gera proga pristatyti savo kūrybą. Prie poezijos vakaro prisidėjo ir dainuojamosios poezijos meistras, kompozitorius A.Kulikauskas.

Rugpjūčio 20-ąją, antradienį, jau karaliaus jos didenybė muzika: visi stovyklos mokytojai improvizuos grodami muzikos instrumentais, kalbės apie muziką ir jos galią. Visi ateinantieji kviečiami pasiimti kartu ir muzikos instrumentus – tą vakarą kiekvienas galės tapti muzikos atlikėju.

Iš Vilkaviškio – į Prezidentūrą

Į Vilkaviškį šiuo metu susirinkę geriausi dalyviai iš penkerius metus rengtos AGATA jaunųjų atlikėjų meistriškumo stovyklos ir keli muzikantai iš tarptautinio Prancūzijos, Lietuvos, Latvijos ir Estijos projekto „Keliaujantis jaunimo orkestras“.

Kartu su mokytojais Liutauru Janušaičiu, Andriumi Kulikausku, Dariumi Rudžiu ir Remigijumi Rančiu jie rengia koncertinę programą, kurią pristatys rugpjūčio 21-ąją, trečiadienį, Vilkaviškio kultūros centre. Koncertas bus nemokamas ir atviras visiems miesto gyventojams ir svečiams.

 2013 m. paskelbti tarmių metais, tad koncertinėje programoje šalia jaunimo ir jų mokytojų sukurtų dainų naujai suskambės ir lietuvių liaudies dainos.

Vėliau, rugsėjo viduryje, šis koncertas bus pristatytas ir Lietuvos Respublikos Prezidentūroje Vilniuje. Tačiau vilkaviškiečiai bus pirmieji, kurie turės galimybę jį pamatyti ir išgirsti.

AGATA vienija visų Lietuvos regionų atlikėjus

Kodėl šiems renginiams pasirinktas Vilkaviškis?

„AGATA atstovauja visoje Lietuvoje gyvenančius ir kuriančius atlikėjus. Kasmet AGATA stovyklą rengiame vis kitame Lietuvos regione“, – paaiškino AGATA direktorė Agnė Masalskytė.

Ji priminė, kad AGATA stovykla jau buvo Aukštaitijoje, Žemaitijoje ir Dzūkijoje, bet Suvalkijoje dar nebuvo.

„Labai džiaugiamės, kad pagaliau galime atvykti į Suvalkiją ir bendradarbiauti su Vilkaviškio kultūros centru. Malonu kartu su jaunųjų muzikantų ir jų mokytojų komanda padovanoti Vilkaviškiui muzikos ir kūrybos šventę“, – sveikindama vilkaviškiečius ir miesto svečius kalbėjo A.Masalskytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.