Berlyno ir Stokholmo vaizdus filme „Džentelmenai ir gangsteriai“ atstos Vilnius

Švedų kinematografininkai Vilniuje pradėjo filmuoti švedų rašytojo Klaso Ostergreno knygos motyvais paremtą filmą „Džentelmenai ir gangsteriai“, kuriame filmuojasi daugiau nei 600 žmonių. Beveik du mėnesius uždaroji akcinė bendrovė „Dansu“ ir Švedijos kino gamybos kompanija „B-reel Feature Films“ Vilniuje filmuos Vilniaus sporto rūmų pastate, taip pat kitose vietose – Vidaus reikalų ministerijos rūmų, Vrublevskių bibliotekos, Verkių rūmų patalpose, senamiesčio gatvėse. Čia bus atkurtos Berlyno, Stokholmo gatvės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 16, 2013, 3:26 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 3:51 AM

„Džiaugiamės, kad per visą filmo kūrimo laiką mieste yra sukurta per 100 papildomų darbo vietų, taip pat daugiau nei 600 žmonių filmuojasi filmo scenose. Tai, kad tokia žinoma kino kompanija savo filmui kurti pasirinko būtent Vilnių, dar kartą parodo, kad Vilnius yra puiki filmavimo aikštelė geriausiems pasaulio filmams.“, - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Švedai teigia, kad Vilnius patraukė tinkama aplinka, profesionalia komanda.

„Filmavimai vyks visame mieste nuo senamiesčio iki tolimiausių jo kampelių, kaip antai Trakų Vokėje. Reikėjo nemažai pastangų, kad viskas vyktų sklandžiai, tačiau viskas sekasi puikiai. Tokio masto filmavimas – iššūkis mums, tačiau mes jam pasirengę“, - sakė švedams padedančio Vilniaus kino biuro direktorė Jūratė Pazikaitė.

Filmo istorija prasideda 1967 m. ir trunka iki šių dienų. Du draugai Henris ir Klasas kartu su bičiuliais Leo ir Maud patiria įvairių nuotykių bei išgyvenimų: boksuojasi, ieško paslėptų lobių, gilinasi į senas pamirštas istorijas ir bando pasipriešinti režimui, kurį diktuoja slapti agentai, turtuoliai ir politikai. Istoriją vainikuoja meilė ir tikėjimas, kad viltis yra stipresnė už tamsius praeities šešėlius. Žiūrovai filmą galės išvysti kitų metų pabaigoje.

Vilniuje jau buvo filmuoti tokie užsienio filmai kaip „Ana Karenina“, „Sibirietiškas auklėjimas“ ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.