Juodkrantę puošusios nendrių skulptūros išplevens dūmais

Skulptūros iš nendrių gaminamas ir deginamos tik Kuršių nerijoje. Kitur jos kuriamas iš šiaudų arba kitokių degių medžiagų.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Sep 18, 2013, 7:35 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 1:41 AM

„Iš nendrių nupintos skulptūros per kalendorinę rudens lygiadienio šventę suliepsnos ten, kur buvo pastatytos pavasarį, - Gintaro įlankoje, ant vandens. Šitaip atsisveikinsime su žiemoti iškeliaujančia saule ir paminėsime Baltų vienybės dieną“, - pasakojo Neringos gyventojų ir svečių jau pamėgtą tradicinį renginį organizuojančio Kuršių nerijos nacionalinio parko darbuotja Jolita Gedžiuvienė.

Originalią nendrinių skulptūrų ekspoziciją ant vandens sukūrė Kuršių nerijoje vykusio tarptautinio simpoziumo dalyviai menininkai - broliai Vytautas ir Kęstutis Mišeikiai, Žilvinas Danys ir Dominas Pulokas, latvis Andris Kapustas. Joje vyrauja baltų mitologijos motyvai, tarsi pabrėžiantys senųjų tradicijų tęstinumą. Nuolatinis tokių simpoziumo dalyvis skulptorius K.Mišeikis kūrybai paskatino ir savo sūnus - Argaudą ir Jogilą. Bus sudeginta ir jų skulptūra „Krivio malda“.

Gintaro įlankoje liepsnojant meno kūriniams, žiūrovus apninka liūdnos mintys, ilgesingi jausmai: kurortas ištuštėjo, nieko amžina šiame pasaulyje nėra, belieka laukti kito pavasario. Iš visų pusių vandenų apsuptų neringiškių nuotaiką žiemą šiek tiek praskraidrina kitas simpoziumas - menininkai kuria skulptūras iš Kuršių marių ledo.

Skulptūros iš nendrių gaminamas ir deginamos tik Kuršių nerijoje. Kitur jos kuriamas iš šiaudų arba kitokių degių medžiagų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.