Pagrindinė Baltų vienybės dienos šventė - Šiauliuose

Pagrindinė Baltų vienybės dienos šventė šiemet vyks Šiauliuose. Rugsėjo 21-ąją rengiamame Baltų vienybės dienos minėjime koncertuos abiejų šalių folkloro kolektyvai, bus pristatomi bendradarbiavimo per sieną projektai, vyks tautodailės amatų mugė, veiks nuotraukų paroda „Esame kaimynai“, tarptautinio forumo metu bus diskutuojama apie Lietuvos ir Latvijos ryšius, vyks latvių vaidybinio filmo „Svajonių komanda 1935“ peržiūra ir daugybė kitų renginių.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 18, 2013, 2:19 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 2:06 AM

Renginiuose dalyvaus Lietuvos ir Latvijos parlamentų pirmininkai Vydas Gedvilas ir Solvita Abuoltinia.

Lietuvos ambasada Rygoje kartu su Latvijos užsienio reikalų ministerija ir partneriais antradienį spaudos konferencijoje latvių žurnalistams pristatė Šiauliuose vyksiančius Baltų vienybės dienos renginius.

Pernai Baltų vienybės diena minėta Latvijoje. Bauskės pilyje buvo diskutuojama apie lietuvių ir latvių bendrą praeitį ir šiandienos bendradarbiavimą, vyko kolektyvų iš abiejų šalių pasirodymai, filmo apie Saulės mūšį peržiūra.

Lietuvos ir Latvijos bendradarbiavimas sėkmingai plėtojamas daugiau kaip 20 metų - per visą atkurto valstybingumo laikotarpį. Lietuvius ir latvius sieja etninio giminingumo jausmas, bendros kultūrinių tradicijų šaknys ir ypač XX amžiaus istorinė patirtis.

Baltų vienybės diena minima 1236 metais Saulės mūšyje susivienijusių žemaičių ir žiemgalių pergalės prieš Kalavijuočių ordino riterius proga. Lietuvos ir Latvijos Seimai Saulės mūšio dieną - rugsėjo 22-ąją - Baltų vienybės diena paskelbė 2000 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.