“Vilnius City Opera“ vienam vakarui atgaivins Vilniaus koncertų ir sporto rūmus

"Vilnius City Opera" atskleidė savo naujo projekto "VCO Rock" datą ir vietą. Jau lapkričio 10 dieną legendiniuose Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose roko melodijomis suskambės garsiausios operų arijos. Įspūdingame menų sinteze vadinamame renginyje pasirodys roko muzikantų grupė su Tomu Varnagiriu priešakyje bei drąsiausi "bohemiečių" solistai Asmik Grigorian, Joana Gedmintaitė, Laimonas Pautienius, Kristianas Benediktas, Aušrinė Stundytė, Tadas Girininkas ir kiti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-09 14:15, atnaujinta 2018-02-21 08:13

VCO meno vadovė Dalia Ibelhauptaitė tvirtino, kad erdvė pasirinkta ne atsitiktinai: „Sporto rūmai kiekvienam vilniečiui ir lietuviui yra išskirtinė tapatybės dalis. Mano jaunystėje, dar sovietiniais metais, šis pastatas buvo modernizmo simbolis, kitokio, gražesnio gyvenimo dalis. Čia koncertuodavo visos ir tik geriausios grupės. Tai buvo roko lopšys – vieta, kurioje skambėjo gaivališka ir laisva muzika, daug prisidėjusi prie laisvės pojūčio ir noro ją pasiekti bet kokia kaina.  Sporto rūmai neatsiejami nuo Lietuvos nepriklausomybės atgavimo istorijos. Juk čia 1988 m. spalio 22–23 d. vyko Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio suvažiavimas. Sąjūdžio, kuris suvienijo tautą, įkvėpė ją siekti laisvės ir prikėlė Lietuvą nepriklausomybei. 1991 m. sausio 14–16 d. visuomenė čia atsisveikino su pastate pašarvotais Lietuvos laisvės kovotojais, žuvusiais prie Vilniaus televizijos bokšto.

Įėjus i Sporto rūmų salę atgyja labai daug prisiminimų. Labai gaila, kad šis buvęs svarbus miesto kultūros centras pastarąjį dešimtmetį stovi vienišas ir tylus. Jo ateitis ir likimas apgaubti nežinioje. Todėl esu nepaprastai dėkinga, kad sutikau tiek daug geranoriškų žmonių, kurie labai šviesiai ir pozityviai žiuri į mūsų norą vienam vakarui atgaivinti Sporto rūmų dvasią, o svarbiausia - suteikti galimybę vilniečiams dar kartą  įeiti į šį legendinį pastatą ir pasiklausyti roko muzikos.”

Tai ne pirmas kartas, kai "bohemiečiai" menui atgaivina užmirštą Vilniaus miesto erdvę. 2010 metais jie išvežė 23 tonas statybinių šiukšlių iš buvusio “Lietuvos” kino teatro ir ten parodė elektroninę operos fantaziją „XYZ“. "VCO Rock" tęs šį prieš kelerius metus pradėtą operos ir alternatyviosios muzikos sintezės projektą ir pristatys net 20 specialiai sukurtų operų arijų ir duetų roko interpretacijų. Šį projektą rengia VCO direktorius bei režisierius Gediminas Šeduikis. Jau dabar jis prisipažįsta, kad tai nelengvas, bet itin malonus darbas. Režisierius stebėjosi, kaip skirtingai skamba arijos, kurias jau teko girdėti per  projektą „XYZ“,  atliekamos roko stiliumi.

"VCO Rock" muzikinei daliai vadovauja gitaristas T.Varnagiris. Jis teigia, kad be VCO niekuomet nebūtų galėjęs imtis tokio didžiulio ir įdomaus, bet sykiu sudėtingo projekto. T.Varnagiris džiaugiasi, kad kažkas išgirdo jo slaptas fantazijas dirbti su operų arijomis ir tai buvo būtent "bohemiečiai".

Svarbia "VCO Rock" dalimi taps ir 3D vizualizacijų kūrėjo Rimo Sakalausko rengiamos vaizdo projekcijos. O jaunas ir įdomus kostiumų dizaineris Dainius Bendikas, šiuo metu gyvenantis Islandijoje, savo kurtą mados kolekciją “Mėnulio vienuolis” išbandys naujoje aplinkoje.

“Taigi su "VCO Rock" į mūsų kūrybinį būrį ateina naujų jaunų veidų ir vardų. Labai noriu, kad turėdami galimybę nors vieną vakarą pabūti Vilniaus koncertų ir sporto rūmų scenoje jie pajaustų tą laisvės ir nevaržomų idėjų pojūtį, kurį jutome mes”, – savo viltimis dalijosi D.Ibelhauptaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.