V.Bareikis: „Muzika yra mano dienoraštis, kurio nebijau viešai skaityti“

- Ką jums reiškia muzika? - pasiteiravau V.Bareikio.

Režisierius ir muzikantas V.Bareikis (dešinėje).<br>Nuotr. iš festivalio rengėjų archyvo
Režisierius ir muzikantas V.Bareikis (dešinėje).<br>Nuotr. iš festivalio rengėjų archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Violeta Bučiūtė

Oct 14, 2013, 8:11 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:25 AM

Diskoteka vyks spalio 19-ąją Vilniaus mokytojų namų didžiojoje salėje. O apie festivalį, kūrybą bei nudažyto veido koncepciją sutiko pasikalbėti vienas diskotekos dalyvių režisierius ir muzikantas V.Bareikis.

- Ką jums reiškia muzika? - pasiteiravau V.Bareikio.

- Manau, kad muzika yra stipriausia ir paveikiausia menų formų. Ji atakuoja tiesiai, be apmąstymo ar supratimo. Todėl labai džiaugiuosi galimybe savo išgyvenimus perteikti šia forma.

- Esate aktorius, režisierius ir muzikantas. Kodėl nesiimate vieno amato?

- Galbūt šias tris specialybes galima talpinti į vieną maišą? Šiuo metu palikčiau tik du punktus - režisierius ir muzikantas.

Aktorystės sąmoningai vengiu, kadangi turiu puikius kolegas, kurie šioje srityje tobulėja nerealiais žingsniais. Lygiai tą patį bandau daryti kitoje barikadų pusėje - režisūroje. Tai mano pagrindinė veikla. O muzika yra mano dienoraštis, kurio nebijau viešai skaityti.

- Kai scenoje atliekate autorines dainas, dažnai pusę veido nudažote baltai. Ką tai reiškia?

- Kiekviename mūsų sėdi mažiausiai du ar daugiau asmenų. Tai labai lengvai galima pamatyti perplėšus nuotrauką ir sudėjus dvi tas pačias veido puses.

"Pink Floyd" grupė tai vadino "Dark Side of the Moon"(gupės "Pink Floyd" dainos pavadinimas. - Aut.). Taigi viena mano veido pusė pasipuošia ir išlenda į pirmąjį planą.

- Kas yra jūsų autoritetai gyvenime bei kūryboje?

- Autoritetų neturiu. Labai gerbiu savo žmoną Jurgą (dainininkė J.Šeduikytė. - Aut.), kuri yra mano palaikymas ir įkvėpimas, savo mokytojus Gintarą Varną ir Viktorą Ryžakovą.

- Praėjusiais metais išleidote solinį albumą "Panda". Ar jums, kaip muzikantui, svarbu savo tam tikrą kūrybos etapą užfiksuoti albumu?

- Šis albumas buvo ne tik etapo riba, bet ir sąskaitų suvedimas su savimi. Norėjosi pabandyti atsistoti prieš žmones vienam, kitaip tariant, "nuogam". Patikrinti save, ar sugebėsiu, koks tai bus jausmas. Žengti naują žingsnį. Kaip minėjau, skaityti savo dienoraštį garsiai, be kaukių ar draugų pagalbos.

- Jums tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis jau ne pirmas. Kokie įspūdžiai labiausiai įsiminė iš praėjusio festivalio?

- Visada vertinu naujų žmonių draugystę. Tiek praėjusiame festivalyje, tiek ankstesniuose vyrauja išskirtinai šilta atmosfera ir scenoje, ir už jos. Smagu, kad festivalis suteikia galimybę susirasti bendraminčių iš Ispanijos ar Lenkijos. Manau, kad tos bendrumo akimirkos yra svarbiausios.

- Festivalyje dalyvaus net trys Bareikiai: Vidas, Jokūbas ir Saulius. Ar nejaučiate konkurencijos?

- Manau, nuo tokio "Bareikių klano" festivalis tik laimi.

- Kada jaučiate ramybę?

- Kai ką nors veikiu.

- Ką tikrai gyvenime norėtumėte nuveikti, bet neišdrįstumėte?

- Kol kas gyvenime veikiu tik tai, ką tikrai noriu veikti. Vienas artimas žmogus man pasakė: "Gyvenimas yra suknistas ir mes visi būsime priversti didžiąją laiko dalį dirbti tai, ko nenorime ir nieko čia nepadarysi, nes taip jau yra sutvarkytas pasaulis." Nesutinku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.