N.Malūnavičiūtė ir O.Ditkovskis kviečia tapti nepakartojamų muzikinių akimirkų liudininkais

Šią savaitę per Lietuvą vilnija dainuojamosios poezijos banga, pasiekianti net ir mažus šalies miestelius – vyksta vienuoliktasis tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“. Nors jis jau tapo tradiciniu rudens prieskoniu,  festivalis nėra monotiškas ir kiekvienais metais kuo nors nustebina ne tik klausytojus, bet ir pačius dalyvius, kuriems tenka groti neįprastose vietose, pavyzdžiui, vilkike.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 15, 2013, 3:59 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:49 AM

Vienas įdomesnių savo derme koncertų vyks spalio 19 d. 19 val. Vilniaus šv.Kotrynos bažnyčioje: dainuojamoji poezija bus pagardinta džiazu, o džiazas – poezija. Muzikos kalba bendraus Olegas Ditkovskis ir Neda Malunavičiūtė, kuri groti drauge pakvietė ir seniai pažįstamus bičiulius – saksofonininką Vytautą Labutį ir pianistą, kompozitorių Artūrą Anusauską.

N.Malunavičiūtė labiau žinoma kaip džiazo atlikėja, tačiau dėl koncertų su O.Ditkovskiu ir Kostu Smoriginu ją atpažįsta ir dainuojamosios poezijos gerbėjai. Menininkė puikiai valdo ne tik balsą, bet ir fleitą. Ji muzikuoja nuo mažens ir dar prieš pradėdama lankyti muzikos mokyklą jautė, kad tą ir tenori daryti. Vertybėmis, požiūriu ne tik į muziką, bet ir į gyvenimą jai artimas O.Ditkovskis – aktorius, žinomas kaip vienas „Aktorių trio“ atlikėjų. Jis neslepia, kad pradėjęs groti mokyklos diskotekose, o vėliau - studijų metais, nemanė, kad ši veikla taps verta didesnės auditorijos nei draugų ar šeimos susibūrimai.

Olegas ir Neda – reiklūs sau ir kitiems, vertinantys gerą muziką ir jos atlikimą kūrėjai, todėl nenuostabu, kad drauge Šv.Kotrynos bažnyčios scenoje gros ir džiazo profesionalai – A.Anusauskas ir V.Labutis. A.Anusauskas - pianistas, kompozitorius, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentas, džiazo katedros vedėjas. Jis yra grojęs su Valstybiniu, Kauno, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos simfoniniais bei Lietuvos kameriniu orkestrais, taip pat neapsiriboja Lietuvos sienomis ir surengia koncertų įvairiose šalyse. Jo scenos bendražygis V.Labutis improvizuodamas sieja džiazo, eksperimentinės, alternatyviosios ir klasikinės muzikos stilius, taip sukurdamas muziką čia ir dabar.

Atlikėjai neslepia, kad jiems bus malonu būti drauge vienoje scenoje. Svarbiausia vienam kitą pajusti, įsiklausyti, todėl jie tiki, kad koncertas bus darni dviejų skirtingų žanrų sintezė.

Džiazu bus nuspalvintas įprastas Nedos ir Olego duetas. Neda teigė, kad nebus „lipimo per galvas“, stengimosi vyrauti virtuoziškomis variacijomis - jos į bendrą skambesį įsilies organiškai. Džiazo pamatas yra improvizacija, todėl klausytojai turės galimybę būti liudininkai to, kas nepakartojama ir kuriama per koncertą tik jiems. Atlikėjai negali pakęsti nenuoširdumo, dirbtinumo, kaip jie teigia,  nesugeba apsimetinėti ir, jei kas nors negerai, nesišypso pro sukąstus dantis.

Ne paslaptis, kad koncerte svarbi ne tik muzika, bet ir pačių atlikėjų publikos pajautimas. Dėl minėtų muzikantų savybių apie Nedos ir Olego koncertus galima išgirsti tik šiltus atsiliepimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.