Koncertas „Bardai vaikams“: muzikinis vidudienis mažoms ausytėms

Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ įgauna pagreitį, koncertas veja koncertą, atlikėjai įvairių miestų scenose keičia vienas kitą. Jau vienuoliktą kartą vykstantis festivalis kaip rudeniniai lapai margas įvairių renginių. Vienas įdomesnių koncertų melodijomis nuskardens mažiesiems dainuojamosios poezijos gerbėjams spalio 20 d. vidurdienį, 12 valandą, Mokytojų namų svetainėje. Bus galima išgirsti Vytautą V.Landsbergį, Joną Baltoką ir šią vyrišką kompaniją papildysiančią Laurą  Bicanę iš Latvijos.

Festivalio „Tai – aš“ tradicija - koncertas „Bardai vaikams“.<br>Nuotr. iš festivalio rengėjų archyvo
Festivalio „Tai – aš“ tradicija - koncertas „Bardai vaikams“.<br>Nuotr. iš festivalio rengėjų archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 17, 2013, 9:12 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:52 AM

Nors šis renginys orientuotas į vaikus, nenuobodžiaus ir tėvai. Be to, dėl smagumo galima prigriebti ir senelius, nes minėtų atlikėjų kūryba neturi amžiaus cenzo. V.V. Landsbergis yra pasakęs: „Mano dainos skirtos klausytojams nuo vienerių metų iki 101, tik vyresniems jau nepatartina. Nors, jei prieš koncertą pasitariama su šeimos gydytoju, tai kodėl gi ne. Kartais kaip tik padeda.“

J.Baltokas – kūrybiškai nenuilstantis bardas, charizmatiškas, vaikiškų dainų autorius, kurio dainų tekstai šmaikštūs, sunkiai apibūdinami, nes jį galima išgirsti traukiant net apie sliekus, arklius, kates ir kitokius kvėpuojančius padarėlius. Atlikėjas į pasakų pasaulį įtraukia grodamas dažniausiai gitara, tačiau taip pat ir lūpine armonikėle, kazoo.

Su klausytojais sekmadienį taip pat bendraus jauniausia šio festivalio atlikėja iš užsienio L.Bicanė. Ji yra dalyvavusi "Eurovizijos" dainų konkurse su daina „Frekin‘ Out“. Mergina studijavo muzikos ir menų mokykloje, mokėsi groti akordeonu. Ji yra itin talentinga, todėl nestebina tai, kad yra sulaukusi tarptautinio pripažinimo ne viename užsienio festivalyje. Atlikėja dainuoja ne tik gimtąja latvių kalba, bet ir prancūzų, anglų bei vokiečių kalbomis. Ji neslėpė, kad laukia pasirodymų festivalyje „Tai – aš“ ir tikisi, jog susitikimai su lietuvių publika bus jaukūs.

Kas yra lankęsis V.V. Landsbergio koncertuose žino, o kas ne – turės progą įsitikinti, kad jis sugeba patraukti vaikų dėmesį, į juos žvelgia ir bendrauja kaip su suaugusiais, nes „nesuaugę būna daug labiau suaugę už kokį pasigėrusį, piktą dėdę nesubrendėlį“. Pavyzdžiui, atlikėjas prisimena, kaip po vieno koncerto „atėjo mergaitė gal aštuonerių metų, paspaudė ranką ir pasakė: „Ačiū tau, gerbiamas Vytautai V.Landsbergi“. Iš vaiko lūpų tokio „rimto“ teksto nesitikėjau. Vos susilaikiau bandydamas išlaikyti rimtį ir atsakiau: „Ir tau ačiū, gerbiama miela mergaite.“

Atlikėjas atvirauja: „Dainas rašyti vaikams lengviau tik dėl to, kad dažniausiai jos atsiranda būnant tarp jų, kvailiojant su vaikais, t.y. – sukuriamos kartu. Taip, beje, dažniausiai atsitinka ir su pasakomis.“ Paklaustas, ar nėra jaudulio, baimės dėl vaikų reakcijos į naują dainą, jis neslepia, kad vaikų nebijo, nes „jie ne kokie suaugę“.

Dar galima suspėti ir  į spalio 19 d. Šv.Kotrynos bažnyčioje vyksiantį koncertą, kuriame dainuojamąja poezija ir džiazo improvizacijomis ausis pamalonins Olegas Ditkovskis ir Neda Malunavičiūtė išskirtiniame koncerte su saksofonininku Vytautu Labučiu ir pianistu, kompozitoriumi Artūru Anusausku. Tą pačią dieną Vilniaus mokytojų namų svetainėje skambės ne tik muzikinio, bet ir gyvenimo dueto „Kamanių šilelio“ bei svečio iš Didžiosios Britanijos kūrybos akordai. Spalio 20 d. festivalis iki kitų metų atsisveikins koncertais Šv.Kotrynos bažnyčioje ir Kauno "Žalgirio" arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.