„Gaidos“ spektaklyje - vienas kitą dresuojantys instrumentai

Tarptautinį aktualiosios muzikos festivalį „Gaida“ pirmadienį Šiuolaikinio meno centro Didžiojoje salėje pratęs ansamblio „El Cimarron“ parengta muzikinio teatro programa. Koncerte bus atliekami kompozitoriaus Mauricio Kagelio kūrinys „Dressur“, vienas populiariausių kompozitoriaus Hanso Wernerio Henze's scenos kūrinių „El Cimarron“ bei jaunos lietuvių autorės Ritos Mačiliūnaitės opuso „Feedbacks of Poetry“ premjera.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 21, 2013, 2:17 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:50 PM

Kompozitoriaus M.Kagelio kūryba yra šiuometinis festivalio „Gaida“ akcentas - jo sukurtos kūrinius galima išgirsti daugelyje festivalio koncertų.

Renginio organizatorius Remigijus Merkelys teigia, jog kūrinys „Dressur“ - kupinas ironijos ir sąmojo spektaklis, rodantis, kaip mušamieji vienas kitą dresuoja įvairiais muzikiniais ir nemuzikiniais veiksmais.  Tai kamerinio teatro valandos trukmės veikalas, kuris pasaulyje yra atliekamas labai dažnai, bet Lietuvoje iki šiol neskambėjo.

Trims perkusininkams skirtame kūrinyje M.Kagelis išreiškia susirūpinimą „negyvos muzikos“ auditorijos ateitimi - klausytojais, pasinėrusiais į garso įrašų ir mechaninio muzikos retransliavimo pasaulį ir pamiršusiais, kas tai yra gyva muzika.

Kompozitoriaus H. W. Hence's partitūra „El Cimarron“ - nuolat šio kolektyvo atliekamas kūrinys. Paties autoriaus jis apibūdinama kaip keturių muzikantų rečitalis baritonui, gitarai, fleitai ir perkusijai.

„El Cimarron ensemble“ ansamblyje muzikuoja atlikėjai iš Austrijos, Vokietijos, Šveicarijos ir Italijos.

Šiemet 23-iąjį kartą rengiamo festivalio „Gaida“ temos - mušamieji instrumentai, elektroninė muzika, muzikinio teatro pasirodymai ir netradicinių vokalų potyriai. Festivalis Vilniuje truks iki spalio 26 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.