Įrodymai kaupiasi - gautos aukų nuotraukos!

Jau prieš kurį laiką "Vilnius City Opera" (VCO) nariai paskelbė ieškantys dingusių Vilniaus barzdylų. Šįryt juos pasiekė anoniminio autoriaus darytos nuotraukos, kuriose užfiksuotos dar neatpažintoje patalpoje saugomos žiauriojo barzdaskučio aukų dalys.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 28, 2013, 1:54 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:38 AM

Pasitelkus ekspertus tikimasi atskleisti tikrąją šių nusikaltimų vietą bei rasti atsakingą asmenį, savo aukų kūnų galūnes sudėjusį bene kaip meninę instaliaciją, kurios dalimi tapę daiktai priminė XVIII a. Londoną: laivų virvės, sena kirpyklos kėdė, medinės, krauju aptaškytos dėžės...

Nepastebimai Vilniaus mieste veikiantis barzdaskutys iki šiol puikiai nuslėpė savo galimas buvimo vietas. Gautos nuotraukos tapo didžiuliu postūmiu ieškant dingusiųjų, taip pat leido artimiau pažintį šį nusikaltėlį. Jo polinkis teatralizuoti, savo nusikaltimams suteikti meninį prieskonį nurodo ne tik jo užsidegimą, bet žiūrintiems nuotraukas primena, kaip sunku šiandien tampa atskirti tikrąjį žiaurumą nuo suvaidinto. Kas dieną televizijoje ir spaudoje mirgančios nuotraukos, vaizdo įrašai, eskaluojantys žiaurų nusikalstamumą, žmonėms jau tampa kasdienybės teatru, kuriame naudojamas labai kokybiškas grimas ir tragiškos pjesės.

"Vilnius City Opera" kolektyvas pažada, jog tik suradus Svynį Todą (toks, kaip manoma, yra jo vardas), bus surengti susitikimai su Vilniuje sumaištį keliančiu barzdaskučiu, kurio metu jis papasakotų savo nusikaltimų priežastis, atvykimo tikslą ir parodytų savo veidą miestiečiams. Dabartiniais duomenimis, pavykus nuotraukų lokacijos paieškai bei pirštų antspaudų tyrimams, viešas susitikimas su Svyniu vilniečiams turėtų būti pasiūlytas gruodžio 4, 5 ir 8 dienomis. Susitikimai vyks Vilniaus Kongresų rūmų scenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?