Laurai konkurse Čekijoje – kalėdinė dovana pianistui A.Gražiniui

Jaunasis pianistas Adomas Gražinis konkurse "Virtuosi per musica di pianoforte" Čekijoje laimėjo trečią vietą. Jaunojo talento dalyvavimą konkurse rėmė Gedimino Kuprevičiaus jaunųjų muzikos talentų rėmimo fondas „Gerasis ruonis“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-02 12:19, atnaujinta 2018-02-20 01:06

„Tiek parama dalyvauti konkurse, tiek laimėjimas – geriausia kalėdinė dovana man, mokytojams, tėvams, Lietuvai. Mokytoja mane ruošė konkursui nuo vasaros, susidėliojom repertuarą, nuosekliai dirbome, tikėjomės, kad pavyks nuvykti į Čekiją ir dalyvauti. Važiuodamas į konkursą galvojau, kad svarbiausia tai, kiek esi pasiekęs dirbdamas, ruošdamasis. Dabar džiaugiuosi, kad prizas vainikuoja mūsų darbo rezultatą“, - kalbėjo A.Gražinis.

"Virtuosi per musica di pianoforte" – tai 46 metus Ustyje prie Labės, Čekijoje, vykstantis tarptautinis jaunųjų pianistų konkursas.

„Kaip pedagogė aš nuo seno žinau, kad tai stiprus konkursas, man smagu pamatyti konkurso lygį, vaikų pasiruošimą. Konkurso pirmininkas sakė, jog pirmą kartą "Virtuosi per musica di pianoforte" istorijoje yra toks aukštas jaunųjų pianistų  lygis, kad komisijai teko iš pirmo turo į antrą praleisti visus dalyvius“, - sakė trylikamečio pianisto mokytoja Inga Vyšniauskaitė.

"Virtuosi per musica di pianoforte"  konkurse dalyviai turi ne tik gerai groti, bet ir gebėti perteikti savo meninį individualumą.

„Stebėdama dalyvių pasirodymus ir klausydamasi jų grojimo suvokiu, kad kūrinius atlieka mažieji menininkai, kurie geba jausti ir interpretuoti“, – teigė I.Vyšniauskaitė.

A.Gražinis tikisi ateityje tapti geru pianistu, daug koncertuoti, dalyvauti konkursuose, keliauti, semtis patirties. „O kai būsiu apkeliavęs, grįšiu į M.K.Čiurlionio menų mokyklą, dalysiuos savo patirtimi ir dirbsiu mokytoju. Aš noriu būti geras mokytojas, skirti kuo daugiau laiko mokiniams. Norėčiau savo mokiniams suteikti kuo daugiau naudingų patarimų, sudėlioti nuosekliai jų darbą: pradėti nuo technikos, o po to muzikavimas“, – džiaugėsi laimėjimą gavęs Adomas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.