Paskutinę 2013-ųjų dieną – du koncertai sostinės Arsenale

Kamerinis ansamblis "Vilniaus arsenalas" paskutines šių metų akimirkas kviečia praleisti autentiškoje sostinės senojo Arsenalo erdvėje. Ansamblis rengia naujamečius koncertus 2013 m. gruodžio 31 d. 17.30 ir 20 val. Taikomosios dailės muziejuje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-26 15:44, atnaujinta 2018-02-19 16:50

Klausytojų lauks šventinis susitikimas su žinomais atlikėjais Natalija Katiliene (sopranas) ir Steinu Skjervoldu (baritonas). Palydint senuosius metus skambės J.M.Leclairo, H.Purcello, A.Vivaldi, G.F.Händelio, J.Ph.Rameau, W.A.Mozarto, J.Offenbacho ir A.Messager muzikiniai perlai ir žaismingi operų fragmentai.

1986 m. susibūręs ansamblis aktyvią koncertinę veiklą pradėjo po metų, kai buvo atidarytas Taikomosios dailės muziejus Vilniuje. Čia ansamblio rengiami koncertai tapo tradiciniais, o jo pavadinimas buvo susietas su muziejaus patalpomis, kuriose XVI-XVII a. buvo laikomi ginklai.

Ansamblis atlieka įvairius kamerinės muzikos kūrinius nuo ankstyvojo baroko iki šiuolaikinių kompozicijų. Repertuaras, kurio pagrindą iš pradžių sudarė XVII-XVIII a. muzika, ilgainiui plėtėsi, buvo įtraukiama įvairių epochų kūrinių. 1998 m. „Vilniaus arsenalas“ įrašė pirmąjį kompaktinį diską „Muzika Lietuvos dailės muziejaus galerijose“. Pastaruoju metu ansamblis vis dažniau pasirodo šiuolaikiniame amplua, didesnį dėmesį skirdamas XX-XXI a. autoriams.

„Vilniaus arsenalui“ ypač reikšminga šiuolaikinė lietuvių muzika, jo iniciatyva atsiranda naujų kūrinių. 2001 m. ansamblio pradėtas kūrybinis bendradarbiavimas su iškiliausiais nūdienos Lietuvos kompozitoriais O.Balakausku, F.Bajoru, A.Martinaičiu, T.Makačinu, V.Bartuliu, J.Juozapaičiu, M.Urbaičiu, Z.Bružaite, L.Narvilaite ir kt. tęsiasi iki šiol. Nuo to laiko ansamblis inicijavo ir atliko daugiau kaip 40 lietuvių kompozitorių premjerų.

2006 m. „Vilniaus arsenalas“ pradėjo įrašinėti kompaktinių plokštelių ciklą „Erdvės ir laiko atspindžiai“, skirtą šiuolaikinei lietuvių kompozitorių kūrybai. 2006-2011 m. išleistos 4 kompaktinės plokštelės su ansamblio inicijuotais šiuolaikinių lietuvių autorių vokaliniais ciklais ir instrumentine muzika, sukurta 2001-2010 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.