L.Rėzos premija skirta mokslininkei L.Citavičiūtei

Penktoji Liudviko Rėzos kultūros ir meno premija skirta filologei, Mažosios Lietuvos lietuvių rašytojai, tyrėjai, vertėjai Liucijai Citavičiūtei.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 3, 2014, 1:15 PM, atnaujinta Feb 18, 2018, 12:03 AM

Literatūros ir tautosakos instituto vyresnioji darbuotoja L. Citavičiūtė dirba su Mažosios Lietuvos regiono raštais, aktyviai ir kūrybingai prisideda puoselėjant etninę kultūrą ir kultūros paveldą. Per kelis dešimtmečius ji išleido ne vieną mokslinį leidinį, šaltinių publikacijas. Šiuo metu mokslininkė ypatingą dėmesį skiria L. Rėzos rankraštiniam palikimui.

Premija už Kuršių nerijai reikšmingą, aktyvią ir kūrybingą veiklą mokslininkei skirta Neringos savivaldybės tarybos sprendimu, pritarus L. Rėzos kultūros centro tarybai.

Pasak Neringos savivaldybės mero pavaduotojo Viganto Giedraičio, šiemet premija skiriama asmenybei, įnešusiai reikšmingą indėlį į Kuršių nerijos ir Mažosios Lietuvos kultūrinio palikimo tyrinėjimus.

„Premija buvo įsteigta siekiant atkreipti dėmesį į Kuršių nerijoje gimusią iškilią istorinę asmenybę. Populiarinant L. Rėzos vardą, pristatant jo darbus plačiajai visuomenei itin reikšmingos visų premijos laureatų iniciatyvos bei nuoseklus darbas. Ir šiais metais premija skiriama asmenybei, kurios indėlis įamžinant L. Rėzos vardą, puoselėjant Kuršių nerijos ir Mažosios Lietuvos kultūrinį palikimą svarus ir reikšmingas“, – teigė V. Giedraitis.

Premija bus įteikta minint XIX amžiaus pradžios tautosakininko, poeto, kultūros veikėjo gimimo metines sausio 11 dieną Juodkrantės evangelikų liuteronų bažnyčioje. Ceremonijos metu premijos laureatei bus įteikta skulptoriaus Vytauto Baransko sukurta žalvarinė plaketė su L. Rėzos portretu bei jo pasaulėžiūrą formavusiais, ryškiausiais Kuršių nerijos simboliais.

L. Rėzos kultūros ir meno premija įsteigta 2009 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo