Spektaklio apie kosmosą kūrėja tarėsi ir su NASA specialistais

Lietuvos nacionalinis dramos teatras (LNDT) kviečia susipažinti su Vilniuje spektaklį kuriančios iškilios postdraminio teatro kūrėjos, danų režisierės Kirsten Dehlholm kūryba. Garsi danų režisierė K.Dehlholm atvyko į Vilnių užbaigti savo pirmojo spektaklio visai šeimai „Kosmosas+“.

Garsi danų režisierė K.Dehlholm atvyko į Vilnių užbaigti savo pirmojo spektaklio visai šeimai „Kosmosas “.<br>D.Matvejevo nuotr.
Garsi danų režisierė K.Dehlholm atvyko į Vilnių užbaigti savo pirmojo spektaklio visai šeimai „Kosmosas “.<br>D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-23 17:41, atnaujinta 2018-02-16 00:26

Šiuo metu LNDT  K.Dehlholm vadovauja baigiamiesiems spektaklio visai šeimai „Kosmosas+“ kūrimo darbams, kurie prasidėjo 2012-aisiais. Tada teatro kvietimu režisierė sutiko pirmą kartą per savo karjerą kurti spektaklį paaugliams ir visai šeimai.

„Bet tai turi būti spektaklis apie kosmosą“, – tokia buvo daug įspūdingų spektaklių įvairiose pasaulio scenose sukūrusios menininkės sąlyga.

Lietuvos auditorijai kuriamą spektaklį K.Dehlholm vadina vienu didžiausių kūrybinių iššūkių. Šiuo metu prasidėjusios repeticijos su Lietuvos aktoriais ir atskiros repeticijos su spektaklyje pasirodysiančiais vaikais yra tik nedidelė daugiau kaip prieš metus prasidėjusio kūrybos proceso dalis.

Pirmiausia dirbtuvėse Kopenhagoje K.Dehlholm su jungtine Lietuvos ir Danijos kūrybine grupe pradėjo formuoti būsimo spektaklio dramaturgiją, po to – muziką ir vaizdinius. Spektaklio tekstą kūrė ne tik Danijos ir Lietuvos rašytojai, bet ir vaikai.

Vaizdinės ir informacinės medžiagos buvo ieškoma gilinantis į naujausius mokslo atradimus, bendraujant su NASA ekspertais. Lietuvos kūrėjai tuo pat metu dirbo Vilniuje – buvo braižomi kostiumų, dekoracijų eskizai, kuriama muzika, rašomi tekstai.

„Šiuo metu „Kosmoso+“ kūryba pasiekė finišo tiesiąją – liko viską sudėlioti į vietas, su aktoriais sukurti visas scenas. Džiaugiuosi, kad daugiau nei metus plėtotas spektaklis pagaliau virsta realybe, ir labai nekantrauju pristatyti jį Lietuvos auditorijai“, – apie repeticijas Vilniuje kalbėjo K.Dehlholm.

Ši menininkė yra viena kūrybinės organizacijos „Hotel pro Forma“ steigėjų. K.Dehlholm ir „Hotel pro Forma“ projektai pelnė daugybę prestižinių Danijos ir kitų Europos šalių institucijų apdovanojimų.

Tai teatras, kuriame susijungia vizualaus meno ir architektūrinė raiška, muzika, mados dizainas, šiuolaikinio mokslo atradimai.

K.Dehlholm įsteigtos „Hotel Pro Forma“ spektakliai ir performansai rodomi teatruose bei muziejuose, miestų aikštėse, kitose kultūrinėse erdvėse visame pasaulyje – nuo JAV iki Singapūro. Šių darbų vizualumas nepalieka abejingų.

K.Dehlholm spektaklio „Karo suma“ įrašo peržiūra LNDT Mažojoje salėje – vasario 26 d. 15.30 val. Renginys nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.