Mirė ispanų gitaristas P.de Lucia

Garsus ispanų gitaristas Paco de Lucia, eidamas 67 metus, mirė Meksikoje. Tai pranešė Ispanijos laikraštis "El Pais". 2006 metais P.de Lucia koncertavo Lietuvoje, Vilniaus festivalyje. Tuomet muzikantas ir jo grupė pristatė programą „Cositas buenas“.

P.de Lucia 2006 metais koncertavo Vilniuje.<br>EPA-Elta nuotr.
P.de Lucia 2006 metais koncertavo Vilniuje.<br>EPA-Elta nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2014, 11:24 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:25 PM

P.de Lucia (Francisco Sanchezas Gomezas) buvo vienas garsiausių flamenko žanro gitaristų. Jis mirė nuo širdies smūgio. Artimiausiu metu muzikanto kūnas bus pergabentas į Ispaniją, kur jis gimė Alchesiraso mieste.

Gitaristas buvo laikomas vienu universaliausių menininkų pasaulyje. Jis išleido apie trisdešimt albumų, pelnė šimtus apdovanojimų, o jo pradėtai muzikos revoliucijai vienbalsiai pritarė ir kritikai.

P.de Lucia su gitara susidraugavo vaikystėje, jo neeiliniai gabumai išryškėjo labai anksti. Penkerių metų berniukas savo tėvui, profesionaliam gitaristui Antonio Sįnchezui, patarė, kaip patobulinti kūrinio ornamentiką.

Pirmą savo plokštelę „Dos guitarras flamencas“ P.de Lucia įrašė 1965 m. Po dešimtmečio pasirodžiusiame albume „Fuente y caudal“ gitaristas įniko improvizuoti, o jo rumba „Entre dos aguas“ flamenko gitarą iš marginalinio instrumento akimirksniu pavertė pasaulyje pripažintu fenomenu. Įvedęs į ansamblį dar cajon būgną, bosinę gitarą bei perkusiją, jis padėjo dabartinės flamenko muzikos pagrindus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.