Kauno galerija bando užkariauti Londoną

Galerijos „Meno parkas“ suburti menininkai pirmą kartą dalyvauja šiuolaikinio meno mugėje „Art14 London“ Didžiojoje Britanijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Mar 1, 2014, 5:00 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:00 PM

Londone esančiame ekspozicijų centre „Olympia“ vasario 27 – kovo 2 dienomis vykstančioje meno mugėje dalyvauja 180 galerijų iš 40 pasaulio šalių.

Mugės organizatoriai skelbė tris konkursus – rinko galerijas, didelio formato skulptūros ar instaliacijos kūrinius bei performansus. Mūsų menininkai pateko į visas šias kategorijas.

Atrankos barjerus įveikė Kauno galerija „Meno parkas“, pristatanti menininkų Alvydo Lukio instaliaciją „Pavėsinė tapybai“, Patricijos Gilytės vaizdo performansą „Lakeside Finish“, Jono Gasiūno tapybos darbą „Lietuva 1990“, Roberto Antinio instaliaciją „Nuotrinos“.

Mugės lankytojai stebi ir Židrijos Janušaitės kartu su Rosanda Sorakaite ir Laurynu Leonaičiu sukurtą performansą „...gyvenimas susideda iš tokių mažyčių vienatvių“ bei Tomo Vosyliaus instaliaciją „Monograma“. Lietuviai džiaugėsi, kad jų skulptūros eksponuojamos prestižinėje mugės vietoje beveik pačiame statinio centre.

Galerijos vadovas Arvydas Žalpys įsitikinęs, kad dalyvauti šioje mugėje yra didelis pasiekimas ir galerijai, ir jos menininkams.

„Europoje meno rinka yra kiek sustingusi. Londone ji perpildyta, gyvenimas verda. Į šią mugę susirenka menotyrininkai, kolekcininkai, galerijų vadybininkai ir meno gerbėjai. Parodyti save, Lietuvos šiuolaikinį meną šioje mugėje yra svarbus įvykis“, – sakė A.Žalpys.

Kitas „Meno parko“ tikslas dalyvaujant šioje mugėje – pasitikrinti, kaip lietuvių kūryba atrodo pasauliniame kontekste, ar ji įdomi kitų kultūrų atstovams.

„2007 metais dalyvavome Italijoje vykusioje Bolonijos meno mugėje. Tada savo menininkų kūrybą pristatė 200 galerijų. Sugebėjome patraukti lankytojų dėmesį. Kolekcininkai įsigijo kauniečių menininkų R.Antinio ir Agnės Jonkutės darbus“, – sakė A.Žalpys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.